Avslutning av Västra Östergötland PowerTrail ​(V Ö P T) & Folkström

Avfärd från vandrarhemmet efter att vi städat och lämnat nycklarna, samma tid som på lördagen 7.30. Vi åkte åter upp mot skogarna norr om Motala för att fortsätta på VÖPT. Vi inledde med att arbeta oss uppåt utmed A-slingan som efter #111 gick över i C-slingan. Vi började i en intressant trakt, Godegård, i ett vackert kulturlandskap och dessutom ett av Östergötlands äldsta järnbruk.

Godegårds säteri

Vi fortsatte sedan vidare in på småvägarna och in bland träden för att i god fart logga burk efter burk. Det gick att komma långt med bilen även denna dag och vi höll ett ännu högre tempo än under gårdagen.

Men, när vi närmade oss C 44 möttes vi på nytt av oframkomliga vägar och det blev till att dra åt snörningen på kängorna och dra ut i det vit och blöta underlaget för att till fots logga burk.

Svår väg

Hint: Gran....
Hint: Gran….

Vinterväg

När hela VÖPT var avklarad, utom två burkar som förstörts av skogsavverkning, gav vi oss av mot Folkströmsserien. Även där låg burkarna tätt, men de var betydligt svårare och krävde ganska långvarigt letande. Några var riktigt svåra att hitta och vi fick mot slutet av dagen skriva ett antal DNF loggar.

En kort sväng till Örebro

Här förbereder man (h)julen!
Här förbereder man (h)julen!

Vi lyckades erövra flertalet burkar i området, endast D-slingan fick vi lämna då klockan började bli mycket och vi var tvungna att återvända mot våra respektive cachingbaser. Trötta men nöjda rullade vi västerut och kunde konstatera att det blivit över 550 loggar denna helg, ett fantastiskt bra resultat! Jag kände mig också nöjd med att denna dag ha passerat 21 000 hittade.

1 kommentar

  1. Stort GRATTIS Per till att ha brutit 21k vallen under denna mycket lyckade och trevliga resa !! // ingabo

Kommentarer är stängda.