Community Celebration Event i Lerum

Efter en välbehövlig sovmorgon påbörjades dagens cachingtur vid 6.20. Rulle T startades upp för färd mot Lerum, något som givetvis Rulle T protesterade mot, men trots protester gick färden ändå i denna östlig riktning. Huvudmålet denna dag var eventet, men det fanns några timmar innan dess som kunde ägnas åt lite burkjakt.

I fullmånens sken inleddes dagens första vandring från parkeringen vid Stamsjön för att logga ALC rundan ”Stamsjön runt”. De olika delstegen gick utmärkt att ta trots mörkret. Dessutom passade jag på att få loggat tre traditionella cacher utmed vägen, Ost-Kungens Kurva, Kolboryd fårhagen samt ”På väg” Åt rätt håll..

Slutligen var det dags för bonuscachen till ALC rundan, ALC Bonus – Stamsjön runt, även den hittades utan minsta problem.

Nu var det dags att åter kliva in i Rulle T för färd ned mot Lerums centrala delar. En lämplig parkering, utan avgift, fanns vid pendeltågsstationen Aspedalen, den låg dessutom nära cachen Kackerlackamacka (reborn). När denna, något annorlunda, cache loggats gick vandringen mot Tie break som hittades blixtsnabbt.

Åt vilket håll?

Därefter var det dags att inleda jakten på Ingabos nya ALC ”Växtrum i Lerum”. Vid ett av delstegen hittades dessutom en traditionell cache, Jul i Lerum 2018 # 21 – Nu vänder det! ALC rundan klarades av och vid sista delsteget var klockan fem i tio, alltså fem minuter kvar till eventstart.

Vid Aspens strand var redan en grupp församlad för att vara med på Community Celebration Event. Från alla håll strömmade sedan burkletare till, alla svältfödda på event under den långa pandemin. Det fanns helt klart ett uppdämt behov av att prata om vårt käraste ämne, små plastburkar och huru dessa äro dolda från mugglarnas blick….

Nästan alla samtal inleddes med, ”det var ett tag sedan sist”, ”ja nästan två år….” Det var synnerligen trevligt att träffa alla, både gamla bekanta och nya bekantskaper. Nu dröjer det förhoppningsvis inte så länge innan vi ses igen, på nästa event!