Idag har jag hittat min första geocache!! (2004-03-19)

[Idag för åtta år sedan inträffade det magiska ögonblicket, Hallén plockade sin första burk. Det blir därför ännu ett nostalgiskt inlägg på bloggen]

Det var fredagen den 19:e mars 2004, dagen då allt började på allvar!

Min nyinköpta GPS hade trimmats och testats, den verkade fungera och kunde få kontakt med de mystiska små satelliterna som svävar ovan våra huvuden. Jag lämnade min boning (blivande cachingbasen) och gick österut mot en plats som jag sett ut som ett lämpligt mål för att testa min nya hobby. Det var ”Beware of the trolls” av CyberJunkie. Vägen dit kände jag givetvis till efter många års vandrande i Delsjöområdet! Men nu gällde det ju att kunna hitta en gömd plastlåda i skogen, skulle jag lyckas med det….? När jag kom fram insåg jag att nollpunkten var mitt i den djungel av troll som då fanns på platsen.

Mitt bland dessa troll brukar de flesta få nollpunkten, men där är inte burken!

Jag tittade mig omkring och kunde, trots min ringa erfarenhet av att leta plastburk, att där kunde man inte gömma något. Då plockade jag upp den utskrivna cachebeskrivningen, ja så gick det till 2004 i den grå stenåldern! När jag läst beskrivningen ”Because I don´t want to disturb the trolls to much the cache is hidden approximately 25 meters to the left of where the trolls stays. Near a birch with three stems.” blev det genast mycket lättare. Idag är det många som klagar på att koordinaterna är 25 meter fel, men för nio år sedan när denna cache placerades ut, var gränsen mellan olika cachetyper ganska flytande och regelverket inte lika stelt som idag.

Jag följde instruktionen och snart hade jag burken i min hand.

Ännu idag finns min logg från 2004 kvar i boken, det var trevligt att se när jag nu åtta år senare gjorde ett återbesök!

19/3 2004. Trevliga "skogstroll", testar idag min GPS för första gången. Hallén, med Inget byte skrivet på snedden.

Föga anade jag då hur denna hobby skulle komma att påverka mig!! Filmen jag gjorde inför den 8 000:e loggen börjar med att visa trollen för den som vill ha även rörliga bilder.

Några dagar efter mitt besök var krilel på platsen, vi hade som jag berättat tidigare varit på samma kurs i gps-användning.

%d bloggare gillar detta: