Caching i Borås, Stockholm och andra metropoler under april 2006

2006-04-27   Fröken Berg

Lite afterworkcaching! En saxofonspelande mugglar befann sig oväntat på platsen och gjorde det hela lite svårare. Dessutom var min GPS på snurrigt humör, kanske pga närheten till Liseberg? Men cachen hittades ändå ganska snabbt, STF…

 
2006-04-23   Kättilsröd view

Avslutningen på dagens cachrunda blev denna färska cache. Den var lätt att hitta belägen i ett vackert kulturlandskap. Sedan var det en knapp kilometer till buss 17 som tog mig hem till Björkekärr.

 
2006-04-23   International Border

Var här i vintras (början av mars) men då var det en halv meter snö och omöjligt att hitta en liten burk. Nu gick det bättre, snabbt hittad och loggad. Äntligen kunde denna multi läggas till handlingarna.

 
2006-04-23   Osbäcken 04 – Pond

På väg mod ”Pond” såg jag två figurer gå runt och leta på ett sätt som nästan bara geocachare gör. De var dock en bit från den plats dit jag var på väg. När jag öppnat lådan, hade loggat och höll på att skriva ned koordinaterna till nästa så dyker det upp två personer bland enbuskarna. Det visar sig vara RedHawk med hustru. De letade inte allt efter ”Pond” utan trodde att de hittat Center of Hisingen, efter lite inledande förvirring lyckades vi reda ut begreppen!

 
2006-04-23   Osbäcken 03 – Second Bridge

Letade, letade, letade och tillslut ringde jag Grodan & Fiabus som i sin tur ringde Benrangel! Jag fick då veta att jag letat på fel sida av bron. Letade vidare utan resultat. Var nära att ge upp när jag såg ett inplastat papper med några intressanta siffror på det var
koordinaterna till nästa låda och letråden
till finalen. Lådan hade blivit mugglad men
det viktigaste fanns kvar, vilken tur.

 
2006-04-22   Historiska Fabriker Final, Hist Fab Final

På 1 timme och 30 minuter togs alla cacher i denna serie. Vem har sagt att det går långsamt för fotgängare och spårvagnar, med rätt planering fungerar det fin fint!

 
2006-04-22   SKF Svenska kullagerfabriken, Hist Fab #2

Gjorde det först onödigt komplicerat innan jag insåg hur lätt det var. Bra tempo på cachandet idag!

 
2006-04-22   Gamlestadens Fabrikers AB, Hist fab #1

Efter en promenad och spårvagnstur nåddes Gamlestaden enkelt och jag kunde logga i en muggelfri miljö

  .
2006-04-22   Göteborgs Remfabriks AB, Hist Fab #3

Hade mina aningar om vilken lurig lösning cachägarna skulle använda här och jag hade rätt! Rakt på utan problem, min 350:e cache!

 
2006-04-21   1930

Oj, oj en ny cache av Björnligan inom räckhåll, 2,9 km W. Snabbt på med kläderna och bort till hållplatsen. Efter en rask promenad upp på Lundens höjder kunde jag logga FTF 07:27 sedan tillbaka mot Björkekärr. Allt klarades av på 40 minuter, härligt med bussar som går var 5:e minut!

 
2006-04-20   Calle Grön

En promenad i ett ganska trist betong och asfaltslandskap resulterade i en logg av Calle Grön. Många mugglare i farten men jag tror inte att de fattade vad som pågick!

 
2006-04-17   Norrmalm #2 (The Zoo neighbour)

Här ställde Halléns klantighet till problem. Jag följde ledtråden till en närbelägen Zoo låda, då var det svårt att hitta rätt! När jag valde att lita på min instinkt istället, då hittades cachen utan problem. Detta blev dagens sista i Borås.

 
2006-04-17   Norrmalm #3 (Who is more crazy)

Efter lite sökande dubbelkollade jag en plats där mina ”gröngölingar” redan varit, och där var den!

 
2006-04-17   Norrmalm #1 (View of Norrmalm)

Med lokal guide gick detta lätt som en plätt. Nu när snön var borta gick det också att få fram cachen utan problem.

 
2006-04-17   Norrmalm #4 (Sign of Norrmalm)

Lätt men trevlig gömma. Dock är det svårt att vara diskret på denna plats. Man får låtsas att det regnar, vilket det också gjorde tidvis.

 
2006-04-17   Spårvagnen i Borås

Dagens första fynd i Borås! I mitt sällskap hade jag en nybliven geocachare utan GPS och en ”lärling”. De hade fått vara med om en DNF vid högskolan men här gick det bättre.

 
2006-04-16   You write this cache page

Dagens sista burk blev denna luring av Hedberg. Vi fick gå ganska långt ner i sluttningen innan den var hittad. Fin utsikt från toppen! Njöt av den en stund innan Fiabus, Rraisa och jag avslutade dagens runda.

 
2006-04-16   Gbg High 6

Några hundra meter från recycled låg denna burk, omöjligt att motstå så vi rustade dit, letade under alla stenar och hittade burken. Vad gör man nu? Mot nästa naturligtvis!

 
2006-04-16   Recycled

Efter en lång sökning efter multin i Lärjeåns dalgång, utan resultat gav sig jag, Fiabus och Rraisa ut på jakt efter denna återvunna cache! Här lyckades vi också hitta den. Skönt! En ganska blöt och lerig burk hittades.

 
2006-04-15   Deep down?!?

Äntligen kunde jag få sista ledtråden till Sanojs multi. Någon hade öppnat gömstället och lagt en stor sten för att hindra luckan att slå igen. Denna cache lär försvinna igen! Men nu har jag informationen jag behöver!

 
2006-04-13   Ankeborg

Här krävdes det mycket, mycket hjälp av Grodan & Fiabus för att klura ut detta mysterium. Ankeborg är en hård stad med många märkliga siffror att ta hänsyn till…. Kvack kvack på er – på svenska betyder det – tack för denna FTF.

 
2006-04-11   I skydd av vinden

STF, slagen av Nilo. Tusan också, alla tycks vilja hinna före Hallén på lådorna i Delsjöområdet. Men jag klarar att ta denna förlust lugnt och balanserat. Är det någon som kan förklara varför mina möbler har bitmärken…

 
2006-04-09   Ruins of the old Church

Detta blev dagens sista cache för mig på hemväg från Vårgårda. Den var ganska snabbt hittad. Man vet ju hur ett misstänkt gömställe ser ut inte sant?

 

 
2006-04-09   Tollered – Nääs fabriker

På hemväg från turen i Vårgårda trakten stannade vi till och loggade denna något besvärliga cache. Fiabus fick åter blöta ned stövlarna ordentligt men vi fick den!

 

 

 
2006-04-09   Landa bro

Vi fick av Rrisa veta att denna just publicerats på GC. Ingen tvekan, inom räckhåll – satsa på FTF och det blev det 15:05, delad mellan mig och Grodan och Fiabus. Härligt Härligt, en helt oväntad FTF.

 
2006-04-09   Playa Vårgårda

Lätt hittad, nästan för lätt! Men tydligen har en del problem med denna låda märkligt nog. Kan platsen verkligen vara en bra badplats, jag undrar – men det gör jag ju alltid när det har med vatten att göra.

 
2006-04-09   Fredrik Sundler

 

Först räknade vi helt fel på denna, men efter besöket hos Rraisa klarnade det hela och vi kunde logga – lätt och enkelt.

 

 

 
2006-04-09   Close to Rraisa

Rakt utanför Rraisas hus, enkelt att hitta. Loggade samtidigt som cacheägaren kom ut ur sitt hus. Vi fick en trevlig pratstund och en del tips om helt nya lådor i området.

 
2006-04-09   Tånga Hed

Här hade mina guider varit igår men jag löste det helt själv, rakt på, ”nu bränns det” sa Fiabus, så låg burken i min hand. Kanon om uttrycket tillåts.

 
2006-04-09  Murartorget

En caching promenad i centrala Vårgårda. Lätt att plocka när man har ett litet barn med sig, gick som en lek…

 
2006-04-09   Dirty hands?

Efter ett besök på en hamburger resturang behövde jag och Fiabus tvätta händerna! Vi gick därför till denna inrättning. Hallén tvekade men Fiabus hoppade med en katts vighet över hindret och det blev en logg.

 
2006-04-09   Vargarda International Airport

Nästan onödigt att gå ut ur bilen för att ta denna! Men några steg fick jag dock ta, lätt hittad och loggad.

 
2006-04-09   Highway

Hur långt (lågt) kan man gå i jakten på en cache? Här gällde det att böja på ryggen och inte vara rädd för vare sig trånga utrymmen, vatten eller lera. Hallén gick först in följd av Fiabus.

 
2006-04-09   Bäcken

Lätt och enkelt, hoppas bara inte någon får för sig att bygga ett staket! Då försvinner nog även cachen… Besök platsen så begriper du vad jag menar. En liten bäck med mikroskåpiska fisker passerade nära gömman, där lär cacheägaren ha fiskat i sin barndom – hur såg han fisken?

 
2006-04-09   vallen

Jag och Fiabus drog på stövlarna och gick ut på leråkern. Större delen av leran följde med oss och stegen blev allt tyngre. Väl framme vid gömman var det lätt, så lätt att jag först missade cachen!

 
2006-04-09   Jättakullen

Idag gav jag mig ut på geocaching tillsammans med Grodan och Fiabus. De hade varit vid denna cache men jag fick tillfälle att logga medan de roat tittade på!

 

 
2006-04-07   Kyrkåsen 3G

Jakten på lådor vid 3G master avslutades på Kyrkåsen. Den var snabbt och lätt hittad ute på en kalhygge där jag såg färska lämningar efter Skogens Konung – härligt att veta att man hade sådant sällskap när man loggade!

 
2006-04-02   Nära Hemma

När man tror att man skall få en lugn söndagseftermiddag så plingar det i Outlook, kl 15:57, och det visar sig att Björnligan lagt ut en låda mindre än 300 meter från min cachingbas. Koordinaterna läggs in i GPS:en sedan bär det iväg. Det är så kort väg att min GPS knappt hinner hitta signalen innan jag är framme! Väl på plats studsar signalen en del men ganska snabbt hittas micron. FTF kl 16:16. Min tredje FTF idag! Björnligans ”hot” om kaffe till andra cachare infrias dock inte. Inte ett spår av ligan, förmodligen räknade de inte med hur snabbt Hallén slår till!

 
2006-04-02   Lerum – Water connection

Denna låda har trilskats. Det visade sig att jag räknat helt fel när jag sammanställt uppgifterna ur de tre ”brolådorna” och med en åsnas envishet har jag två gånger försökt hitta cachen. Men mina grunddata var riktiga och med en ny beräkning i min GPS så hittades cachen enkelt och helt utan problem.

 
2006-04-02   Hedefors Powerstation

Från Bagaregården åkte jag ut med tåget till Stenkullen och gick tillbaka till Hedefors som jag misslyckades med igår. Tack vare info. från Ingabo kunde jag nu snabbt hitta cachen, men min GPS angav envist att jag var 20-25 meter från målet. Troligen behöver koordinaterna ordnas till! Detta blev morgonens andra FTF, härligt, härligt, härligt för att inte säga härligt.

 
2006-04-02   Bagaregården

En ny låda av Björnligan måste bara loggas, så skedde också kl 07:07 på söndagsmorgonen. En fin liten micro i en vacker park. Björnligan har dock förväxlat sina två nya lådor, i loggboken står det att detta är Pilegården!

 
2006-04-01   The Lerum bridges #7 Holma bro

På isiga vägar tog jag mig fram, rent av livsfarligt på ett ställe! Men vid bron var väglaget bättre och jag hittade snabbt lådan, inga problem på mindre än 5 minuter. Turen fortsatte sedan mot två DNF:er men det är en annan historia…

 
2006-04-01   The Lerum bridges #6 Brobacken

Mugglare vid mugglare gick över bron, men tillslut kunde jag hitta en lucka och utföra mina magiska riter invid stenarna… Hittade burken, loggade den dyblöta lilla lådan, tömde ur vatten, på med locket och så åter igen rask promenad mot nästa burk.

 
2006-04-01   The Lerum Bridges #5 Aspenäsbron

En lördagsmorgon var det inte alltför många mugglare här, men platsen är nog aldrig helt lugn! Efter lite systematiskt sökande hittades denna lilla magnetburk, loggades och så vidare på dagens cacherunda.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.