Swedish expeditionary force: Hunt after the World War II. Gold Treasure.

Fredag eftermiddag (19/9) rullade en bil ut från Skanstorget med fem toppladdade geocachare! (Ingabo, Paan, andma313, Godcilla och Hallén) Målet var att ta sig över till Danmark med hjälp av Stena line och sedan vidare mot Esbjergstrakten där det finns en liten multi som består av 36 steg (4,5/4), ”Hunt after the World War II. Gold Treasure”.

Det tar en stund att förflytta sig från Fredrikshavn och söder ut så det blev ”bara” fyra cacher den första kvällen. Det var trots allt viktigare att komma på plats.

Den stora dagen började med uppvärmning inför multin, vi tog 19 cacher under dagen.

Sedan av det dags att ge sig ut till det militära övningsområdet. Vi var utrustade med mat, vatten och våra bästa cachingkläder, även ett rep var med men det kom aldrig till användning. Det hela började med ett mindre missförstånd efter något steg men sen började det rulla på och bunker efter bunker betades av. Ibland liknande anläggningarna varandra så mycket att det endast var spårloggen som avslöjade att man var på en ny plats!

En del bunkrar innehöll överraskningar som när Godcilla, som pressat sig in i ett litet hål, träffade på ett skelett! Dessutom var det något som väste i en hörna…. Hon hade fått sällskap! Men uppgiften löstes och vi kom vidare utan att lämna något ytterligare lik i bunkern!

Sakta men säkert började mörkret sänka sig över det ödsliga området. Riskerna ökade genast betydligt då det fanns djupa och väl dolda hål där man lätt kunde falla ned! Men alla klarade sig utan skador och vi hittade tillslut finalen och kunde nöjda ge oss tillbaka till stugan på campingplatsen framåt midnatt. Men jag tror alla fått nog av bunkeranläggningar för en lång tid framåt. Lite mer variation hade nog varit bra i denna multi där 34 av 36 steg låg nere den undre betongvärlden!

Under söndagen avslutade vårt team resan med mängdcaching utmed vägen tillbaka till Göteborg, många cacher blev det och man var inte hemma igen förrän efter halv ett på natten. Det kändes när man skulle upp och gå till jobbet på måndag morgon. Men det var helt klart värt ansträngningen, och det lär bli fler uppdrag för detta team i framtiden!