Grottmänniskan inom oss alla!

Söndagens cachingtur gick till Mölndal. Där hade det dykt upp en ny cache i går kväll som Sisjötrollen tog FTF på. Men det var problem med koordinaterna, drygt 200 meter fel! Det gick dock att leta upp statyn ”Albert”, det var inte svårt. Väl på plats fick jag vänta ut några A-lagare som inte kunde bestämma sig för åt vilket håll de skulle gå! När platsen var tom började jag leta, leta och leta. Men inte ett spår av cachen. Senare under dagen såg jag att cachen arkiverats! Här kan man tala om en kortlivad cache!

Det blev till att gå vidare. Steg ett till multin ”The top of Mölndal” hittades lätt. Jag fick god användning av min magnetiska teleskopsstav, lätt att ta ner och logga magnetiska cacher i skyltar med den!! Finalen låg åt ”fel” håll för mig idag, men bra att ha till en annan dag. Istället gav jag mig på multin ”Åbyfältet”, även där hade jag nytta av teleskopsstaven på steg ett. Steg två var lurig på ett annat sätt, bra att ha kamera med sig och leka fotograf. Då väcker man nästan aldrig någon uppmärksamhet, fotografer kan göra vad som helst och folk tycker bara att det är intressant och roligt! Burken hittade jag mellan knäppen, sen var den snabbt loggad.

Promenaden fortsatte nu förbi ”Inburad” som fick vänta då jag inte hade stövlar med mig, mina kängor skulle inte räcka på långa vägar. Troligen är det bäst att ta den cachen under en torr sommar. Istället för att gå ner i ett rör gick jag upp på ett berg för att plocka ”XMAS2008 – 24 – Reviewergåvan”, ingen glögg och inga pepparkakor fanns kvar, men väl en burk. Dessutom sken solen och utsikten var fantastisk. Dags att ta sig en fika innan jag fortsatte vandringen, fin kvalitet på cachingen idag!

Vandringen gick genom ett otroligt vackert kulturlandskap. Överallt mötte jag spår av gamla odlingar och betesmarker. Kunde inte låta bli att ta några bilder.

Nästa anhalt var ”Balltorps Stenbrott”, men terrängen för denna cache var för svår. Jag kunde helt enkelt inte ta mig upp utan att riskera att bryta armar och ben! Valde att avbryta i tid, får hitta någon klättergalning som vill följa med till denna plats!

Istället gick jag bort till ”Abierto en la roca”, ett bergrum vars användning inte tycks känd. Häftig plats, blev dagens bästa cache!

Avslutningen blev den helt nya ”Lightning and Hill”, på Blixås! Den var fylld med kryddor som man fick lov att plocka till sig, men jag nöjde mig med en signatur i loggboken.

Därefter hittade jag en buss i närheten som tog mig ned till vagnen vid Mölndals centrum. Trots några irriterande DNF:er så blev detta en mycket lyckad cachingdag. Bergrummet var dagens höjdpunkt!

Väl hemma igen såg jag att ett nytt event planeras i Partille, signerat Ingbo! Tydligen har det med PI att göra…. matte – varför blir jag inte förvånad! Eventet skall börja 15.14 den 14:e mars! Jag har anmält mig, men det kanske blir något man får ångra, kanske bäst att ta med en bärbar dator utrustad med alla tänkbara matematikprogram!