Smygpremiär: Mellandagsevent i Katrineholm

Smygpremiär! Vilket fusk, ingen vet om den nya bloggen ännu! Men vad kan vara bättre att inleda den nya bloggen med än ett mycket lyckat event?

Foto: arrangören (bilden är länkad från geocaching.com)

Man kan tycka att Katrineholm ligger långt från Göteborg, men med X2000 tar det inte mer än två timmar dit, fullt möjligt att göra en dagsutflykt alltså. Jag tog tåget som avgick 6.42 och vid kl 9 var jag igång med cachingen i Katrineholm.

Eventet hölls i Sultans konditori ett stenkast från stationen. När jag anlände till Katrineholm började jag med att gå bort mot cachen ”Handbörjare” en stor kedja för försäljning av hamburgare… Inte för att äta utan för att hitta en nano under luckan!! Där träffade jag på titticc och tulca som anlände när jag loggade. Vi slog följe under dagen och fick en mycket trevlig burkjakt.

Före själva eventet avlades ett besök i en telefonkiosk. Inte för att ringa hem utan för att hitta en liten nano. Det var tur att vi började dagen med denna burk, när jag skulle åka hem höll GeoTectives och Motorcycledude på att leta igenom platsen, då gick den inte att hitta!

GeoTectives/S och Motorcycledude vid Rikstelefonen!

Inne på Sultans konditori började geocachare att samlas. Vi hade en egen lokal, det var till och med skyltat med krypterad text fram till lokalen. Ett bra sätt att hindra nyfikna mugglare från att hitta dit (?)!! Det smakade utmärkt med en smörgås och kaffe nu, bra med lite varmt inför dagens lådjakt. Ute var det minst 10 minusgrader, men inne i lokalen var temperaturen hög. Vi blev nästan 50 personer, för arrangörerna som genomförde sitt första event så var det väl med skräckblandad förtjusning de sett hur ”Will Attend” loggarna strömmat in på cachesidan.

Det var verkligen en mycket god stämning på eventet, arrangörerna gick runt mellan borden och pratade med alla. Riktigt roligt med ett så livligt event!

Efter lite mer än en timme påkallade arrangörerna vår uppmärksamhet, det var dags att presentera vad som skulle hända under dagen. Mötet inne på Sultans var ju bara uppvärmningen, den viktiga delen av eventet låg givetvis utomhus, så som det skall vara på ett geocachingevent.

Arrangörerna: JorgoBoss, Mr.Ofi och  Malaren. Foto: tulca (bilden är länkad från geocaching.com)

Det hade lagts ut hela 9 nya lådor i staden inför eventet. Information om dessa skulle vi få utomhus, det blev tillslut en riktigt stor folksamling utanför Sultans! En del av stadens stackars invånare undrade nog vad som pågick!

Vi fick alla ett kuvert med koordinater. Sedan var det uppställning och gruppfotografering (se första bilden i detta inlägg), därefter fick man öppna det förseglade dokumentet och ge sig ut på jakt. Det blev en hel del rondeller idag, på bilden nedan ser man Sundins på jakt efter ”Stenmuren”, nåväl, så svårt att hitta den var det inte för Sundins, den låg nämligen i Halléns hand då familjen anlände!

Det var inte bara traditionella cacher som arrangörerna lagt ut, det fanns även en multi och en mystery på menyn. Bilderna nedan är från multin ”Fönstershopping”, när man väl fattat hur man dolt koordinatinformationen gick det förhållandevis lätt. Men vid steg ett fick vi faktiskt oväntad hjälp av en släkting till cacheägaren, hon kom ut ur sin butik och ropade åt oss att vi letade på fel sida gatan!! Vi skulle ju ägna oss åt – Fönstershoppning – men inte fattar man det när man letar efter en multi!

Foto: tulca (bilden är länkad från geocaching.com)

Efter att jag träffat på GeoTectivs och Motorcycledude vid telefonkiosken och kunnat bekräfta att burken inte längre satt på plats var det läge att gå över gatan till stationen. Men innan dess blev man fångad på bild.

Foto: GeoTectives/M (Bilden är länkad från GCBook.se)

Strax efter kl 15 anlände X2000 till stationen för att ta en nöjd cachare Hallén tillbaka till Göteborg. Det blev hela 19 loggar under besöket i Katrineholm, dessutom många nya bekantskaper i cachingvärlden.Ni som missade eventet i Katrineholm, missade verkligen något!! Det var välordnat och god stämning. Om detta gäng arrangerar ytterligare event kommer jag absolut att åka upp till Katrineholm igen!

Vilken lyckad dag!!


3 kommentarer

  1. Jag (titticc) & fru tulca var med på detta event och det var nog en
    av de roligaste dagarna i vårat Geo-liv! Tack för sällskapet
    under dagen, till dig och givetvis alla andra deltagare på
    eventet!
    Trevlig Bloggsida du har gjort!// titti

Kommentarer är stängda.