Lerum – en gudsförgäten håla….

Idag skulle TMR68, hebb och Hallén ge sig ut på jakt efter hemligheten kring Lerums dyra och geniala slogan ”Lerum mer än du tror”, det finns en äldre slogan – Lerum – en gudsförgäten håla – skall man föreslå den för kommunledningen kanske…

Det är inte varje dag man ger sig på en cache med en 5:a i svårighet, och vi skulle få utstå en hel del svårigheter.

Cachen finns inte på denna skylt, det är kanske bäst att nämna

Cachebeskrivningen innehåller många förmaningar och förhållningsorder, vi tog dessa på största allvar och som stöd för vårt sökande! Cachen hittade vi faktiskt, men att logga den var svårare. Vi får göra vissa förbättringar av vårt angreppsätt och återvända till platsen.

Givetvis fick vi trösta oss efter misslyckandet och gav oss ut på jakt i andra delar av Lerum. Första målet var en behagligt enkel burk i serien kring Gårdar och Hus i Lerum.

Vad håller dom på med...?

Sedan lät vi TMR68 logga en burk som jag och hebb redan tagit innan vi tog oss mot den lokala spanska ambassaden!

Vid detta liggande träd har jag varit förr, då letade jag utan framgång. Idag, när isen låg tjock, var det mycket enklare att söka och snart fick jag se burken och vi kunde ge den spanska ambassadören våra signaturer. Innan vi lämnade området passade hebb och TMR68 på att leka lite i snön nära parkeringen.

På väg ut från Lerum stannade vi till vid ”Sparköp” där vi fick en snabbt loggad micro. Sedan bar det av upp på höjderna ovanför den gamla vägen mot Lerum för att leta upp ”Gullringsbo bro”, även där har jag letat tidigare, då var cachen mugglad. Det var nog tur att jag visste var hålet skulle vara, då slapp vi en del onödigt grävande i snön.

Sedan lämnade vi Lerum och tog oss mot Jonsered, där gick vi en tur bland bäverspåren och hittade oväntat lätt en burk som inte loggas sedan det föll snö över landet. Värre gick det när vi tog oss mot binas hemlighet, där möttes vi av is, is och ännu mera is.

Liknande problem med snö och is stoppade oss även från att plocka ”Welcome to GBG #3”. Men som en liten tröst tur efter misslyckandet får det väl ändå duga.