Ett strilande event! Vinterevent i ösregn

Idag var det dags för eventet ”Se upp i backen”, snön låg kvar men vädret hade bestämt sig för att bli typiskt Västkustväder igen – alltså regn och blåst! Jag måste erkänna att det var lite dystert att promenera genom Delsjöområdet mot eventet samtidigt som regnet tilltog. Det lär väl inte komma någon, tänkte jag. Men redan när jag kom fram till teknikbacken, en halvtimma innan eventstart, fanns det tappra geocachare från Trollhättan på plats! Sedan fyllde det på och fler och fler cachare anlände, anlände gjorde också allt mer regn.

Men ingen såg ledsen eller nedstämd ut, som alltid blir det en härlig stämning vid event. Gamla rävar blandas med gröna nykomlingar och alla har trevligt. Många hade tagit med sig pulkor och andra åkdon och drog snabbt ut i backen. Det var inte många mugglare ute så det var nästan enbart geocachare som åkte idag! För en del tog det roliga snabbt slut, redan efter några minuter fick McB skadad fick lämna backen!

Åter har man fått det bekräftat, geocachare är ett tufft släkte som tål väder och vind.

Paraply var bättre än pulka idag....

Regnet gjorde att man snabbt blev kall, kallare än om det hade varit tio minusgrader. En strid ström av cachare sökte sig därför mot kaffestugan Lyckan knappt hundra meter från backen. Jag tror personalen där blev rejält överraskad av att få en kö som ringlade genom hela lokalen och att rummen fylldes till bristningsgränsen! Men dagskassan torde det inte vara någon som klagar på idag!

Det var många positiva kommentarer efter eventet, både IRL och i loggarna. Härligt att höra, dessutom ropas det efter en repris nästa år. Med tanke på den fantastiska uppslutningen är det inte omöjligt att vi idag har startat en ny eventtradition här i Göteborg.

Ett stort och hjärtligt tack till alla eventdeltagare!

Se även The Explorist Geocaching Äventyr.

Samt: Geobloggen.

3 kommentarer

 • Tack Hallén!
  Jag var en sväng med Utmarkstroll och tänkte ta Fantomens grotta borta till höger, men vi fegade ur båda två – det verkade vara någon sorts hal beläggning på marken.
  När vi återvände var hela teknikbacken helt öde. Vi bestämde oss att logga cachen vid kaféet, och det gjorde vi medans ni andra drack varm choklad med vispgrädde och slabba i er morotskaka…
  Sedan på återvägen loggade jag en cache i en stor stenmur uppe i en slänt, däruti fanns ett coin som jag tog och när jag skulle logga det såg jag att det inte fanns i någon cache, så jag gjorde ”Grab from somewhere else” och på detta sätt har jag iallafall strulat till det för den som har droppat coinet men inte hunnit regga (färdsträckan för coinet blir inkorrekt då – men vi jobbar på att återställa läget så sträckan kommer med). Här är nackdelen med att logga inom några minuter på mobiltelefon – jag vet folk som bara loggar sina cachar efter långa listor någon gång i veckan.
  Men – med riktiga regnkläder och flera par handskar så tyckte jag på det hela att det var en sorts manifestation att inget väder sätter P för oss GPS-freaks.
  Och du Hallén – nästa gång kan du gärna meddela mig så kanske jag kan ta med orienteringsklubbens (vi har en företagsklubb) fina tält. På detta sätt kan man bespara sig en blöt eventlogg.

  Tack för eventet! Och hoppas det gick bra med McB

  // Ingvar alias vovvelivovven

 • Alltid roligt med event! Tack för att du drog ihop detta. Vädret rår ingen på, men helt klart fanns det ett uppdämt behov av att träffa likasinnade nu när alla burkarna gömt sig!

 • Härligt event, trots väder 😀 Mysstunden på Lyckan var höjdaren, trots att fokus egentligen låg på pulkaåkning 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s