På väg mot ett event

Lördag, eventdag igen, dags för ”Ficklamsevent i Göteborg” – en samlingspunkt för alla med nördiga intressen. Men det går ju inte an att bara åka till ett event utan att först ägna sig åt ordentlig uppvärmning. TMR68, Ingabo och Hallén gjorde gemensam sak och angrep en lång rad cacher, huvudmålet var en ö-cache, men det skulle bli många fler utmed vägen.

Vi mjukstartade med ”Near Highway”, en lätt burk där det egentligen bara var att följa spåren från tidigare cachare rakt fram till burken. Vid burk nr 2 för dagen ”Fludent Recycle” såg vi på långt håll två mystiska personer röra sig i området, beteendet var inte riktigt det samma som hos normala återvinnarmugglare! Det var gamla bekanta, Paan och LinusE som vi träffat på, också ute på lite uppvärmning. Vi fick efter lite besvär loggat burken, därefter blev vi inringade av återvinnarmugglarbilar… men lyckades smita genom en lucka!

Nu blev det till att lämna bilen och ge oss ut på riktig caching i naturen, vi råkade nu var i närheten av STB&STB:s cachingbas, där fick vi lov att parkera innan vi gav oss ut i skogen. Vårt första mål var ”Vattenfall”, som idag borde ha kallats ”Isfall”. Vi insåg omedelbart att detta skulle bli svårt, och mycket riktigt vi lyckades inte heller hitta någon cache, men vi tittade på de imponerande isformationerna.

Hur ofta får man se en infrusen svamp? (Foto: TMR68)

Vi hade turen att det fanns fler cacher i området, vi gav oss vidare mot ”Yet Another Gallhåle Cache”, vägen dit kunde kortas genom att vi gick rakt över isen som låg tjock på Agntjärn. Att leta efter en micro i skogen kan vara svårt även när det är barmark, men under vintern… går det oväntat lätt och sökandet tog bara någon minut! Ibland skall man ha tur.

Efter denna tur ut i naturen loggades två cacher nära vägen, ”Mysten” och ”Has anybody seen Jojje?”, vi såg inte Jojje men vi såg en burk och det var ju faktiskt det viktiga! Lite vid sidan av vägen låg cachen med det olycksbådande namnet ”Naturmördarna”, det visade sig vara klotter av jaktmotståndare på en gamla jaktstuga. Cachen hittades när TMR68 hade fått vittring på ett mystiskt föremål, en magnetisk stock i skogen…

Nu närmade vi oss det som var huvudmålet för dagen, den nya cachen ute på en ö i Västra Ingsjön, ”Ingeseredö”. Visserligen var det ”bara” en fyra i terräng, förra vinterns jakt av team ”Isens riddare” hade för vana att plocka ö-cacher med femma i terräng, men det fick väl duga med detta tänkte vi och gav oss ut på isen.

Ingabo på hal is
Isens riddare 2011 (TMR68)

Vi tog oss över isen utan missöden och klättrade upp på den ganska höga och bitvis hala ön, fram mot burken som var lätt att plocka fram. Alltid bra med burkar som placerats ut under tiden det varit snö och is, dessa blir lite lättare. Vi tog oss sedan tillbaka mot land, isen bjöd inte på några överraskningar, men en hund ansåg inte att vi skulle komma tillbaka, men hundens försök att stoppa oss misslyckades och vi tog oss från området!

Vi fortsatte nu med att logga cacher utmed vägen, ”Peter Korns Trädgård” som var dyngsur och det var nästan omöjligt att signera loggboken. ”Welcome to Härryda (South)” var ett välbekant tema på burk i skylt, lätt och snabbt fixad. Vi kom nu uppenbarligen in i Hedbergland, flera på raken signerades i rask följd, ”245/2”, vi var förbryllade över namnet men när vi såg platsen klarnade det hela! Inte heller ”Börjesgården” bjöd på några svårigheter. Den mest udda av cacherna, eller skall vi säga cachemiljöerna utmed denna väg var nog ”Hpl I väntan på bussen”.

Är det Hedberg som sitter där uppe?

Vi skulle komma till ytterligare en hållplats innan denna bit av Hedbergs nya temacacher var avklarade för denna gång. Den finaste av platserna utmed denna väg var besöket vid Dvärghuset, där har man loggat cacher förr men platsen är alltid lika sevärd.

Vi avrundade vår uppvärmningstur med att plocka ”Lindome Bågskytte”, ”Tribute to L L L” samt ”KV #53 Kållereds kyrka”.

Nu var det hög tid att bege sig mot eventplatsen – fortsättning följer…

1 kommentar

Kommentarer är stängda.