Mysteriet vid Härlanda tjärn….

Vi som bor i de östra stadsdelarna vet att Härlanda tjärn är mer än en badsjö på sommaren och en skridskosjö på vintern, det är en plats fylld med mystiska händelser. I de västra mossarna bor älvorna och elva älvor kan ofta ses dansa över sjöns yta tidiga morgontimmar. Allehanda av sagornas väsen lever även i skogarna kring tjärnen, där finns också ett antal mystiska cacher och det är det ämnet vi skall bege oss in på nu.

På förmiddagen idag publicerades en ny cache, ”Härlanda Tjärn 3” av The Explorist. Det är inte en cache för alla, endast för betalande medlemmar, en ”Premium Member Only cache”. Typiskt nog satt man på jobbet när FTF-gänget tog hand om burken vid 12.45, men bara en timma senare var jag på plats och började söka. Jag letade, letade och letade men utan resultat. Efter en stund anslöt en annan geocachare, en ny bekantskap som jag tyvärr inte uppfattade vilket alias han använde. Men efter drygt tjugo minuters letande gav han upp och jag följde hans exempel en stund senare. Nu är det så att denna cache ligger mycket nära min cachingbas, efter lite man kunde jag därför återvända för en ny sökomgång. Men helt utan resultat, under mitt sökande ropade en barnvagnsmugglare – är det geocaching på gång? Det fick jag ju erkänna att det var, men han stannade inte för att söka efter burken. Åter fick jag bryta och gå hemåt. Knappt hade jag hunnit in genom dörren innan TMR68 ringer, han var då på väg mot cachen. Jag tog snabbt på mig kläderna och halvsprang tillbaka mot den mystiska platsen. Sökandet inleddes på nytt, men lite mer avslaget för min del då jag började känna att det inte fanns fler platser att leta på. När mörkret föll dyker hebb upp ur skuggorna och hjälper till att leta trots att han var ute på en joggingrunda. Efter en stund får han telefon hemifrån och ger upp sökandet, drygt en kvart senare ger även TMR68 och jag upp våra försök, det var nu kolsvart ute. Visserligen hade FTF-gänget letat en bra stund, men några senare loggar antyder att man hittat burken snabbt, sånt vill man inte höra efter timmar av letande på ett ganska begränsat område! Men en burk så nära cachingbasen är en allvarlig provokation och den kommer att hittas på det ena eller andra sättet. Helt klart är att The Explorist har varit extra klurig. Men jag kommer tillbaka, inte helt otänkbart att det blir redan i morgon eftermiddag!

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s