TB-race 2011: Månadsfinal för juni

Efter mycket arbete har nu Matdeta räknat samman månadens resultat i TB-racet. I ett tidigare inlägg berättade jag om hur kribjos små kryp varit ute på storslagna resor, framförallt har ”The FTF Celebrator” fått ordentlig fart och leder nu över sitt ”syskon” ”The Celestial Navigator”. FTF Celebrator drog in hela 1168 poäng under månaden efter att ha följt med på en power-trail-resa genom Europa där cacharna var vänliga nog att låta kribjos TB-besöka varenda burk! Sånt ger resultat. Dessutom resulterade resan i att samma TB besökte 8 länder och gör FTF Celebrator till vinnare även i den gruppen. Man kan undra om det kommer att bli en intern uppgörelse inom ”familjen” kring första platsen i poängjakten?

Nästan allt togs hem av kribjos resenärer denna månad! Men Molly99:s ”Dark Dude” lyckades vinna gruppen Längs hemifrån genom att befinna sig 753 mil från sin startkoordinat. De TB:s som tidigt tog sig riktigt långt bort ligger fortfarande kvar utan att röra sig, hebb:s ”MoveMeQuickly Maverick -71” förflyttade sig från Thailand till Nya Zeeland under april, men har sedan dess inte flyttat på sig. Det är i och för sig en ganska ansenlig distans till hemkoordinaterna, 18 213 kilometer! Syskon TB:n ”MoveMeQuickly Firebird -69 ” har inte rört sig på flera månader och hålls just nu av en cachare, vi får se om det händer något!

Poäng – ”The FTF Celebrator”.

Längst hemifrån – ”Dark Dude” var 753 mil hemifrån följd av ”Helge the moose” som låg 753 mil hemifrån.

Distans – ”The FTF Celebrator”.

Antal besökta länder – ””The FTF Celebrator”.

Vi närmar oss snart halvtid i TB-racet, avståndet mellan täten och övriga tycks växa snabbt. Men jorden är rund och allt kan hända när små kryp får fart eller stannar upp ute vid någon vackert belägen burk!

Poängställning:

Nummer / Namn / Ägare Poäng
#31 TB Race 2011 – The FTF Celebrator / kribjo 1589
#27 TB Race 2011 – The Celestial Navigator / kribjo 1126
#42 Woodys search mission 2011 / famaxe 408
#39 Ombergs Golf / TB-Race / The Smokestoners 201
#38 Australian Kangaroo / svantes 124
#13 Climber in the Dark / uetp 112
#29 Gladiator Geocoin / Lainen 107
#48 Lady Knots / camping4us 92
#10 GCC December 2010 Geocoin / Ragge1 90
#41 Chippen / andreaze 78
#44 Meerkat travel mission 2011 / famaxe 71
#12 The Sole TB Racer / uetp 66
#26 Anti-Mosquito / mathog 58
#35 fire extinguisher / the explorist 53
#15 TB-race 2011. Go Sweden!!! / Matdeta 50
#4 Cacher’s Best Friend – Tick Tag / Sponk 44
#9 Scary hook / bgel 42
#33 oversizeoregon`s Neptun geocoin / oversizeoregon 42
#58 Jeep Racers Geocoin / GC200 41
#8 Helge the moose in a TB-race / Tokfrjant 37
#25 Cathys racing-TB / jsson 37
#16 Dinosgangs smurf racing in Hallén & Matdeta TB-race 2011 / Dinosgang 36
#11 Geocoin Club – November 2010 Geocoin / Ragge1 35
#28 Nothing Is Sharper… – Geocoin – Silver / Lainen 33
#3 The Racing Frog / Hallén 33
#23 The Social Little Corvette / Motorcycledude 28
#36 R U going to break my heart? / Solan109 26
#7 Smoochie Smurf / zekezapp 26
#50 Foppa toffeln / Molly99 22
#51 W.Pooh, The Explorer / Roddaren 21
#19 Takayama012 / D/T 19
#17 Celebrating Geocaching Geocoin / puttesgang 18
#24 Ettfemtiofyras Geocaching Geocoin / Ettfemtiofyra 18
#5 oversizeoregon # 1. / oversizeoregon 17
#55 Flashlight / Lillangen 16
#22 The Speed Pig / Motorcycledude 15
#57 TB – Add a Lego / Lillangen 15
#2 The Key / The explorist 14
#47 Handyman’s Tool / camping4us 12
#18 Takayama011 / D/T 12
#20 Jumpin’ ladybug / wellner 11
#43 Traveling Krone / bgr01 11
#49 Dark Dude / Molly99 10
#32 TB race-Kulturvagen / berraasnobben 9
#53 The Travelcar / benke.olsson 6
#37 New Zealand Holiday Smurf / svantes 6
#34 Norden runt 2011 / Solan109 6
#56 Signal FTF Micro Geocoin TB-race 2011 / connyivar 5
#59 TB-Race 2011 Georattler / hedingbg 5
#14 TB-race 2011. Go Denmark!!! / Matdeta 4
#52 Minitomten / 1000sjöar 4
#1 Down Under / mathog 4
#40 Peggy the Racing Pig / Kaizagris 3
#30 MoveMeQuickly Maverick -71 /hebb / hebb 3
#21 MoveMeQuickly Firebird -69 /hebb / hebb 2
#6 Gronsk Pyk 2009 Geocoin / zekezapp 2
#54 Commuter Dog / benke.olsson 2
#46 Skating Donald Duck / V.bysse 2
#45 GS BIKERZ ALPHA Geocoin / V.bysse 1
Utdelade poäng 4979

4 kommentarer på “TB-race 2011: Månadsfinal för juni

 1. Hmm vill inte låta som en dålig förlorare men det känns lite osportsligt att man kan logga TB:n vid varje cache man loggat/passerat. Har svårt att tro att de ”fysiskt” lagt TB:n i varje cache och sedan tagit upp den?

  Jag tror dock inte det är lätt att hitta någon som vill logga en TB 1000 ggr under ett par dagar och man ska naturligtvis inte ändra under tävlingens gång men mitt förslag till kommande race är Typ. att en cachare kan bara logga TB:n en gång(/i rad).

  /hebb

  • Jag har under min resa i USA träffat på TB-race där man förbjudit korta besök, TB:n måste droppas fysiskt i varje burk, kanske något att tänka på inför framtida race!

 2. Jag har också sett TB-race där man begränsat antalet poänggivande drops/visits till t.ex. 3 per TB-bärare. Finns många sätt att ‘lösa’ detta, beroende på vad man egentligen vill tävla i. Bara att bestämma!

  Naturligtvis har jag blivit väldigt lyckligt lottad i vilka som bär mina små tävlare, men enbart tur är det inte. Jag utgick från reglerna och optimerade mina chanser så gott jag kunde. Tydlig information på TB-sidorna. Strategiska utläggningscacher. Och troligen viktigast – tagit kontakt med de som haft TB:arna för att påminna dem om att visits räknas, särskilt om jag sett att de loggat cacher utan att logga TB-visits efter de plockat upp min TB. Extraeffekten av detta verkar ha varit att de förstått att det är någon som bryr sig och själva känt att de har en viktig roll i tävlingen. Jag vet att flera av dem har varit inne och följt med vad som händer här på bloggen. Framförallt har detta medfört att de brytt sig om vem de gett TB:n vidare till, i ett fall har jag t.o.m. blivit tillfrågad först om jag tyckte det var en bra idé, och de små tävlarna har på så vis vandrat uppåt i ‘powercacher’-kedjan. Hade tävlingen haft andra regler hade jag förstås gjort på ett helt annat sätt och förhoppningsvis hade de då också haft en helt annorlunda tur runt världen. Men nu utgick jag från de regler som fanns och att göra mitt bästa efter dem.

  Jag måste också säga att jag redan när jag såg poängtabellen från början tänkte att det var vansinnigt låg relativ belöning för jättesvåra prestationer som APE/Exhibit med flera.

  Det ska bli intressant att se hur det fortsätter, det lär ju knappast vara ”avgjort” innan ens halva tiden gått, finns ju alla chanser för andra att ”heja fram” sina kryp också. Och övriga grenar är ju en helt annan sak, ”längst hemifrån vid slutet” känns som det har en väldigt hög turkomponent, ”flest länder” har jag bara en tillfällig ledning i pga multipowercachingtouren, jag har lagt nästan allt mitt motivationspulver på poängtävlingen.

  P.S. Att man skulle lägga något fysiskt i varje cache har det väl ändå aldrig varit tal om eftersom ‘visited’ drops är vad det handlar om och ‘visited’ för TBs loggas friskt (och korrekt) även på earthcacher, virtuals, webcams med mera…

  • Höll på att glömma, inte för att jag vet om det hjälpt, men sen så har jag hela tiden även publicerat egna månadsuppdateringar på TB-loggarna, allt för att det ska vara lite extra kul för de som bär runt på krypen.
   Så, nu har jag avslöjat alla mina finter och hemligheter, det är bara att imitera och förbättra! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: