Promenadevent i Vättlefjäll – samt några bonusburkar

Trots dimman denna morgon bestämde jag mig för att ge mig iväg mot The explorists promenadevent. Det blev vagn nr 9 mot Angered där jag började med att leta upp ”Husgrunden (?) vid vitsippsberget”, det tog lite mer tid än väntat då jag snurrade runt en hel del mellan träden, sedan gick jag till roten av problemet och loggade… Därefter gick jag vidare mot ”KV #39 – Gunnareds kyrka” och ”MV#1” innan jag tog älgkliv mot eventplatsen, passerade de som redan församlats och gick rakt mot ”Kanotläge”, den tog en stund att hitta då man kunde titta på cachen utan att se.

Därefter var det dags för en stunds mingel vid eventplatsen, samt signering av eventets loggbok. Dessutom fick jag tillfälle att känna på The explorists nyförvärv. Jag planerar dock inte att köpa någon ny gps, min Oregon 550 duger bra än så länge.

Det var många cachare som jag inte träffat på tidigare på eventet, men givetvis kom även några gamla bekanta.

Vi tog oss bitvis på vägar och bitvis på stigar den första sträckan. Sedan började det bli allt mer terräng och mossig mark. Turen fram till ”Vättlefjäll #4 Orremossen” och därifrån gick långt från några stigar, men det gick ändå bra att ta sig fram med kängor, stövlar behövdes inte. Eventgänget passerade en del burkar jag tidigare loggat, men vad gör det när man är ute och har kul tillsammans med andra cachare.

Dimman låg tät i skogen under förmiddagen!

Det är alltid roligt att se på när andra letar!

Under vandringen fick jag även möjlighet att avsluta Ingabos promenadserie i området genom loggning av nr 1 och av ”Strolling in Vättlefjäll #3”.

Finns det indianer i Vättlefjäll?

Kajakbro?

När vi loggat finalen delade vi upp oss i två grupper, den ena gick hemåt, medan vi i kärntruppen gav oss av mot ”Grytfötterna”. Därefter blev det ytterligare några burkar som jag fick vara åskådare till!

Vädret under eftermiddagen blev allt bättre och när vi nådde en av utsiktspunkterna var det en milsvid utsikt utan störande dimma. Men vandringen led nu mot sitt slut. Det blev 22 kilometer för mig idag om man räknar in vandringen från Angered. Åtskilliga älgflugor fick plockas och en fästing hittade jag på benet när jag kom hem. Men det får man väl räkna med när man är ute i Vättlefjälls vildmark! Ett riktigt stort tack till The explorist för detta fina event!

Vädret på eftermiddagen var betydligt bättre än när vi började!

Men äventyret var inte riktigt slut i och med att vi nådde parkeringen. TMR68 och jag hade beslutat oss för att ge oss av mot den senaste av jssons burkar, ”Horses”. Vi fick leta ganska länge innan den hittades, men det var en härlig känsla att åter erövra 100% jsson, men varför har inte hebb loggat den än – undrade vi….

5 kommentarer

  • Hebb börjar onekligen att ligga på efterkälken. 😉

  • Aj aj… hebb ligger lågt innan han slår till med 101%.. :), Hmmm hur tänkte jag här egentligen…

  • Okey, nu har hebb loggat den. Trots tre DNF:er. Det kallar jag knock (out) -on-wood, men jag anser att jag har 101% för jag hittade den själv i min ensamhet… därav en extra procent. Ni borde egentligen dela på denna cache och det ger max 50% var 😉 (på denna cache).

    Men nu har ni lagt ribban högt. Efter ca 1 dygn knorras det och efter 2 dygn och 20 timmar har jag ändå loggat. Hmmm hur ska jag gräva en grop utan att trilla i själv??

    • Det är en rå och oförlåtande attityd här på bloggen…. så det går utmärkt att gräva gropar och ramla ner i dessa – det är jag van vid ute i naturen som TMR68 och Ingabo kan intyga!

    • Mja, nu fick ju faktiskt jag och Hallén ihop två loggar, vilket är hela 100% mer än hebb. Det borde väl då bli 201%. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s