Söndagspromenad vid Nääs

Mina planer för söndagen, 6:e november, var inte speciellt livliga, en promenad in till centrum och vara med på ”Frukostevent” var det jag hade i kalendern. Men när Peg54321 och jsson dök upp förändrades dagordningen radikalt! Fråga: Vill du följa med till Floda och plocka de nya burkarna där? Svar: Ja.

Vi gav oss av österut med huvudmål att plocka serien ”Folk och figurer från Nääs”, samt några bonusburkar. Vi började dock med ”FAD 2011 – Brovägen” där vi träffade på sfe som också var ute på lite caching. Därefter tog vi oss ned mot Sävelången för att påbörja vår vandring. Inledningsvis plockades några traditionella, ”Upper eastside”, ”Folk och figurer från Nääs; Selma Lagerlöfs Cache” och ”Folk och figurer från Nääs; Rurik Holms Cache”. Varje cachebeskrivning i Folk och figurerserien har en unik berättelse om en person, hög såväl som låg i samhället kring Nääs. Riktigt trevligt att se en så genomarbetad serie av burkar, det sätter jag stort värde på! Som om inte detta var nog fanns det även några burkar ur den andra stora serien i Lerumsområdet,  Gårdar och hus i Lerum, även den har mycket intressanta cachebeskrivningar. Det blev alltså en riktig kvalitetsvandring i Nääsområdet.

Slöjdseminaret

I den fantastiska park som omger Nääs finns det lämningar från alla tidsåldrar, har man ögonen med sig kan man även få se skålgropar.

Skålgropar

Vi närmade oss nu områdets hjärta, Nääs slott. Där finns en imponerande huvudbyggnad och en imponerande park.

Nääs slott med anor från 1500-talet. Men det är detaljer från 1700-talet och framåt som man idag ser i husets fasad och inredning.

Kring slottet låg flera multis och mysterier som vi fick arbeta en hel del med att lösa. Vissa delsteg krävde en del tankearbete och det gick lätt att komma på villovägar!

Här gällde det att inte göra fel...

Här ser vi Örnnästet på Nääs!

Sveriges grövsta bok finns vid Nääs!

Slottet med dess ekonomibyggnader uppe på höjden.

När vi lämnat slottets omedelbara närhet kom vi åter ut på fina gångvägar och breda träbryggor lagda över sumpiga områden. Där väntade en del överraskningar, en del av dessa kan nog uppfattas som livsfarliga, eller vad säger ni om denna varelse:

Tillslut hade vi avverkat hela rundan och fått en god mix av olika cachetyper. Turen fortsatte sedan ytterligare en stund efter att mörkret fallit över Flodaområdet.

Vi kunde avsluta dagen med lite mer än 30 hittade burkar, inte illa med tanke på att jag inriktat mig på att vara med på ett event denna dag!

En kommentar på “Söndagspromenad vid Nääs

  1. Kul att du gillade min ”Folk-och-figurer”- serie. Du har tagit mycket vackra bilder vid Nääs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: