Lucia 2011 – ett skogsevent i decembernatten

Luciafirandet i Göteborg kryddades i år av ett event i skogen mellan Björkekärr och Skatås. Undertecknad tillsammans med hebb och TMR68 hade bjudit in att fira ”friluftslucia”! Vädret under dagen var inte det bästa, hård vind och rikligt med regn gjorde att man kände en viss oro varje gång man tittade ut genom fönstret på tjänsterummet. Men när jag började gå mot eventplatsen för att göra vissa förberedelser höll det upp och molntäcket höll på att spricka upp så att man kunde ana stjärnor och måne, riktigt lovande.

Den första uppgiften var att lämna av en del ved, pepparkakor och marschaller innan jag gick bort mot Skatås för att hämta mer ved. När jag med en trave vedträn på ryggen gick tillbaka mot eventplatsen plingade det till i telefonen, en ny cache – ”Luciasången” -hade publicerats och jag var endast dryga 200 meter från den nya burken. Vilken möjlighet! Det var Peg54321 som hade lagt ut den, alltså inte någon av oss arrangörer, jag visste inte ens om att den skulle dyka upp så jag kunde med gott samvete jaga FTF. I högsta fart satte jag av genom den blöta skogen, det var uppför och en hel del snår att genomtränga från det håll jag kom, dessutom hade jag ett ordentligt lass på ryggen, men det gällde att kämpa på.

Ett rött ljussken mött mig - en annan cachare? Nej, en lykta!

Den lilla lyktan Peg placerat vid cachen fick mig först att tro att en annan cachare var på platsen, lättad kunde jag konstatera att så inte var fallet. Men för säkerhets skull gick jag runt stenen så att ingen skulle hoppa fram och ropa ”buuuu” när jag kröp in för att logga! Men allt var lugnt och jag kunde mycket nöjd logga en FTF.

Hallén har tagit FTF på Luciasången!

Vid eventplatsen församlades sedan alla deltagare, långa rader av lampor lyste upp skogen.

Det fanns stjärngosse, tomtar och några tärnor på eventet.

Ingabo har träffat en tomte (andma313)

När alla var på plats öppnade jag eventet och presenterade en del av det som skulle inträffa – men inte allt! De som hade väntat sig Hallén som lucia blev kanske besvikna, men jag förklarade att under Lucia så är jag vad jag heter Lusse-Per och att jag och mina hantlangare rör sig likt skuggor mellan träden! I ett avseende misslyckades vi dock med att fullfölja denna hårda linje av luciafirande, vi fick inte eldat upp någon lucia även om TMR68 och Hallén hade förberett att kasta något fruntimmer på elden….

Snällare figurer i form av tomtar, tärnor och en stjärngosse syntes kring elden. Det var både gamla bekanta och nya geocachare i en fin blandning. Alltid kul när man kan utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter.

När vi minglat en stund var det dags att presentera vinnaren i TB-racet, lämpligt nog var kribjo på plats och kunde mottaga både första och andrapriset! Åter en gång – ett stort grattis!

Prisutdelningen följdes av mer mingel kring elden.

Det fanns både TB:s och pepparkakor vid lägerelden.

När en timme av eventtiden avlöpt annonserade jag kvällens cache, hebbs nya burk ”Korpås”. Men för att öka svårighetsgraden något hade vi gömt TMR68:as numera klassiska bollrör ute i skogen invid eventplatsen, det fick deltagarna leta upp och därefter träna sin pricksäckerhet. Sedan bar det av ut i natten.

Sökandet inleds...

Svårighetsgraden ökade ytterligare då det hade uppstått problem med koordinaterna till cachen… Men som tur är fanns ju cacheägaren vid elden under hela kvällen och kunde bidraga till gåtans lösning! En del av eventets deltagare återvände efter burkjakten till eventplatsen, vi fick ytterligare lite mingel innan allt fler började avvika vid 21-tiden. Då plingar det till i våra telefoner igen! Det är hebb som varit lite lekfull och lagt ut ”Kålltorpsåsen”, ”Fido gillar backhoppning” samt multin ”Till minne av en hund”. Riktigt kul med så många nya oväntade burkar! Men det blev inte någon mer burk jakt för mig under eventkvällen, marschaller och lägereld skulle släckas och skräpet skulle hem, hebb-burkarna får jag plocka en annan dag.

Eventarrangörerna Hallén, Hebb och TMR68 sitter ensamma kvar vid elden och summerar eventet.

Ett stort tack till mina medarrangörer och alla glada deltagare som lyste upp i den mörka decemberskogen!