PANG – skottdagscaching!

Skottdagen är en viktig dag för alla ”statistikjägare”, en tom datumlucka skulle nu fyllas, min sista för övrigt! Hur skulle den då fyllas? Planen var att rensa upp bland burkarna i Kållered och Lindome. Eftersom en semesterdag var utplockad ur förrådet kunde jag lämna geocachingbasen strax efter klockan 6 och var sedan på plats vid Kållereds station 6.55.

På väg mot första cachen passerades Kållereds kyrka, den ligger på samma höjd som flera förhistoriska gravar.

Dagens första cache var ”Arga Trädet” som ligger i ett mycket vackert området, fyllt med historiska lämningar. Men det pågår en större gallring av träd i området, för att inte säga kalhygge! Av det arga trädet återstår idag inte mer än några rötter.

Dagens första skottdags-logg.

Jag drog mig nu upp mot ”Tulebosjön runt 1 – Streteredsbadet”, den kunde lätt hittas i en nästan helt mugglarfri miljö. Via ”Tyras skattkista” som bjöd på oväntat mycket terräng tog jag mig mot det fina ”Dvärgahuset”, en ovanlig hällkista. Det är faktiskt tredje gången jag loggar en cache i närheten av hällkistan.

Dvärgahuset med det mystiska hålet i gavelstenen.

Nu blev det åter någon kilometer att gå för att nå fram till ”Spinneriet Lindome”, där har jag varit förr men då var det så mycket mugglare att jag fick ge upp. Idag gick jag med beslutsamma steg fram mot en misstänkt plats och började söka. Då dyker det upp en man i dörren till lastbryggan – Den ligger närmare hitåt – säger han! En geocachingkollega…!

Stärkt av denna framgång fortsatte jag nu mot naturområdet Bunketorp. Totalt loggades sju cacher under flera kilometers vandring utmed motionsslingorna. Det visade sig också vara en bar plats att pröva den nya kartans ruttfunkion, den fungerade utmärkt i detta område!

När jag lämnade skogen gick jag mot ”Boule” som kunde hittas efter lite sökande, avslutningsvis togs ”KV #70 – Lindome kyrka” innan jag återvände in mot Göteborg med pendeltåget. Det blev en vandring på 24,5 kilometer, perfekt motionsrunda.

Vid centralen mötte jag hebb och vi gav oss sedan av i hebb-mobilen mot Gråbotraken för loggning av ”IronWell/ Hjällsnäs Well” och ”The Hjällsnäs bay”. Därefter åkte vi mot TMR68:as cachingbas för att hämta upp den benbrutne cacharen för deltagande i skottdagseventet.

Innan eventstarten kunde vi njuta av en fantastisk solnedgång!

Det var helt enkelt kanon....
Jasy öppnar eventet.

Vi fick en fantastisk kväll med många och långa burkinriktade samtal med gamla såväl som nya profiler man mötte i mörkret kring kanonerna. Dessutom bjöds det på bullar – verkligen kanon…

Ett stort tack till Jasy för detta event, smäller verkligen högt!

TMR68 lyckades dessutom ta sig både ram och tillbaka över bergen, en bedrift minst sagt. När vi sedan återvände hem passade vi på att logga ”Hästhovsgatan”, sedan var denna märkliga skottdag över och man kunde återvända hem till cachingbasen med 18 loggade cacher.