CSJ 04 & en del av 07 – The Rain In Spain…

Tisdag den 3:e april packade vi ned all vår utrustning och lämnade golfsektens territorium för att jaga burk på vägen mot Manresa där nytt boende väntade. Även denna dag inleddes med en vandring utmed etapp fyra av CSJ.

Höjdskillnaderna var knappt nämnbara på denna sträcka, men det var över 25 kilometer att gå denna dag, skattningen på diagrammet ovan var helt klart i underkant! Ingabo och Hallén började vandringen bland koloniträdgårdar och industriområden. Vi passerade en skylt som fick mig att undra – när kommer vi till Peppar…?

Snart tappade jag räkningen på hur många cacher jag hittat vid soptunnor! Det var bortåt 14 cacher gömda på exakt samma sätt i detta område som var en blandning av rekreationsområde och koloniområde.

En typisk gömma på etapp 4! - Detta måste väl ändå var urtypen för skräpcacher!
Slalom för kanoter (kajaker)!
Säkert en fin byggnad en gång i tiden, men idag övergiven och förfallen.

När vi började nå utkanterna av parken kom de första regndropparna, det blev allt mer regn så vi bytte snabbt om till regnkläder. Riklig nederbörd skulle sedan bli det som kännetecknade resten av vår vandring denna dag!

Hallén - ringer hem....

Större delen av vandringen gick på en gång- / cykelväg parallellt med en riktigt tungt trafikerad väg. Det var inte direkt en njutning att vandra där i oväsendet från trafiken och den rikliga nederbörden som extra krydda. Vi var glada när vi närmade oss slutet på turen och kom in i något mer grönskande områden igen.

Kalven på bilden ovan var synnerligen missnöjd med att vi hittade etappens letterbox, bölande stod han och glodde på oss. Det blev inte bättre när Ingbo hotade honom till livet! Han gav upp några riktigt ilska tjut och gav sig sedan av mot resten av familjen.

Arbetet med att erövra etapp fyra tog längre tid än väntat, det medförde att vi bara bitvis kunde ge oss på etapp sju denna dag. Det var åter en biletapp, så några bilder är inte att vänta!

Dagen avslutades med en desperat jakt på vårt boende i Manresa. Vår bil GPS visade oss runt runt runt i de trånga gränderna som dessutom ständigt blockerades av sopbilar som körde kors och tvärs. Det verkade allt mer dystert, skulle vi hinna få ut några nycklar? Slutligen gick allt väl och med några få minuter tillgodo hittades rätt plats och vi kom in i vårt nya, riktigt fina boende. Det var inte något hotell utan lägenheter som man fick hyra. Standarden var riktigt bra och vi hade tillgång till kyl och moderna kök med alla tillbehör i båda de lägenheterna vi hyrde. Nöjda efter en tuff dag i regnet drog vi oss tillbaka för att hämta kraft inför kommande etapper.