CSJ 12 & 15 – Tillbaka till klostret

Mina misstankar började nu bli allt starkare, Ingabo hade anslutit sig till munkarna. Vi skulle nämligen återvända till klostret, nu gällde det att inte bli lurad att avge några klosterlöften av den lurige munken Ingabo. Svepskälet för att åter åka hela vägen upp till klostret var önskan om att logga en Earth Cache samt att ge sig på CSJ etapp nummer 12, som om man trodde på det….

Denna dag var det minst sagt bättre sikt än vid förra besöket! Man såg milsvida omkring, makalöst är väl den bästa beskrivningen.

Jakten på en Earth Cache pågår!

Station och bergbana.

Pilgrimer och turister anlände i stora flockar denna påskhelg, vi drog därför snart bort från klosterområdet för att ge oss på etapp nummer 12. Det blev till en början en vandring, denna gång började vi på toppen och arbetade oss nedåt.

Nu fick vi se Montserrat från andra sidan, och även där var bergen imponerande.

På topparna låg ruiner, i detta fall är det svårt att avgöra vad det varit, kanske ett kapell, kanske en försvarsanläggning.
Här byggde man gravarna på höjden.

Det var ett fint landskap att vandra genom, de senaste dagarnas regn hade fått grönskan att börja explodera.

När vi närmade oss slutet på den första och sista vandringen för dagen påträffade vi en låda av något annorlunda slag.

Här står två geocachare och funderar, kan det finnas en loggbok eller har den blivit mugglad?

Resterande delen av dagen var det bilcaching och därmed hann jag inte med att dra upp kameran. Det var en kontinuerlig ström av burkar som skulle loggas, in och ut ur bilen likt en tokig gök i ett felinställt gökur skulle man kanske kunna säga! Men loggar blev det, loggar i mängd. Vi hann med inte bara serie 12 utan även 15. Några i gruppen hade haft förhoppningar om att även hinna med den sista delen, men så blev det inte, den fick vänta till söndagen (påskdagens) geocachingtur.