Geocaching + Facebook = ?

Efter den senaste uppdateringen av geocaching.com har det blivit möjligt att logga in med sitt facebook konto! Förmodligen gillas detta av många, medan jag vet några som troligen är på gränsen att explodera av ilska….! Men detta är inte den enda förändringen som inträffat. Det har kommit till en beta version av sidan där man publicerar nya cacher, där finns det många nyheter. En förändring är att man nu kan få en sammanfattning över vilka av de egna cacherna som behöver åtgärdas. Det är lätt att missa om man har många cacher och får mycket loggar, alltså en bra förändring. MildasVänner har sammanfattat några av nyheterna på forumet, jag återger listan här:

  • När man postar en cache som kräver finalkoordinat måste man fylla i en sån för att komma vidare. Detta är ett av de vanligaste problemen som kommer in till oss.
  • Man tvingas verifiera sin cache mot kartbilden. Jag tror det kommer spara en del av placeringarna i Östersjön åtminstone (pga av att E blivit W).
  • Man varnas om man lagt en final längre bort än tre km. Många gånger beror det på misstag med koordinaterna och då ser man det direkt.
  • Fler cacher kommer ha attribut och kompletterande parkeringsplatser mm pga att man har möjlighet att slå in dom under processen och inte efteråt. En trevligare upplevelse och mervärde för alla tror jag.
  • Land och län fylls i automatiskt beroende på koordinater (lär ju visserligen inte funka till 100% men oftast)
  • Hinten resp reviewernoten hamnar i rätt ruta. Oftare än man tror står det som ska vara en RN-note i hintrutan. Dumt, och ibland lite väl avslöjande.. Nu är dessutom hintrutan osynlig och man måste aktivt välja om man vill slå in den. Förr kändes det som många trodde att det måste stå nåt där. Åtminståne med tanke på en del av hintarna jag läst.
  • Mer handikappvänligt. Testa att välja T1. Då får du numer bekräfta att den är rullstolsanpassad och rullstolsattributet föreslås automatiskt.
  • Lite mer förklaringar kring de olika fälten som nog gör att de som är nya inom vår hobby lättare förstår vad man ska fylla i.

Se även: Geocaching.com Release Notes April 24th, 2012.

Det har även skett förändringar i det omfattande regelverket kring hur cacher kan och får placeras. Exakt vilka förändringarna är och vad det betyder för oss är något oklart ännu, men det lär man väl märka – om inte annat den hårda vägen.

 

%d bloggare gillar detta: