Christmas event in Gothenburg 2012 / Julevent 2012

När det faller en decimeter snö över Göteborg på några timmar brukar det bli totalt kaos, i det närmaste en naturkatastrof! Men det var oväntat lätt att ta sig fram idag, till och med bussarna till den högt belägna cachingbasen gick enligt tidtabell så det fanns förutsättningar att kunna ordna förflyttningen till dagens event som jag tillsammans med bgr01 var arrangör till. Vid hållplatsen mötte jag The Explorist så vi fick sällskap in mot centrum.

Kronhuset

Kronhuset och Kronhusbodarna låg insvepta i den nyfallna blötsnön. Oavsett väder är den gamla 1600-tals byggnaden alltid lika imponerande att skåda. Vi var en mindre grupp som kom drygt 20 minuter före eventstart, men när klockan närmade sig elva fylldes platsen snabbt med ivriga cachare.

Eventdeltagare

Kronhuset

Julgran vid Kronhuset

Normalt brukar jag kunna använda min röst för att göra mig hörd men denna dag var rösten bräcklig så bgr01 fick ordna med det mesta av ”utropen”. Inte heller kunde jag hålla i den utlovade presentationen av platsens historia men det är något jag lovat att kompensera för genom ett blogginlägg! Lite text kring Kronhuset med början under julen 1659 och vilken betydelse riksdagens möte här kunde ha fått, kan du läsa på en annan av mina hemsidor som är under uppbyggnad. Det är inte ”geocaching” så därför passar det bättre att ligga på ”Göteborgs historia”.

När vi öppnat eventet presenterades vinnarna i fototävlingen. Första pris gick till en av eventets yngre deltagare CS03 som fick mottaga en kamouflagetecknad ryggsäck.

Foto1_CS03

1:a pris!

Andra pris gick till Ninjatummen för bilden ”Göteborgsmorgon”.

2:a pris

2:a pris

Vi stod ute på det öppna torget och snöfallet tilltog. Det fick därmed bli en snabb runda med loggboken, sedan kunde alla gå in på julmarknaden som hölls i Kronhuset. Vi var sedan några som avslutade med en fika innan jag återvände hem mot cachingbasen igen. Krafterna är ännu inte helt de normala så mer geocaching denna dag var inte att tänka på.

Vi (bgr01 och Hallén) vill tacka alla deltagare! Fantastiskt att ni ställde upp trots att vädret verkligen inte var på vår sida denna dag. Det kan nästan ses som ett löfte att det blir någon form av julevent även nästa år!

Avslutningsvis kommer här två video filmer från eventet, den första signerad Hallén, den andra The Explorist:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: