I de råa djurens och vilda svinens skog

På årets första dag var det riktig vårkänsla ute, nästan fyra grader varmt och uppehåll! Givetvis lockar det att bege sig lite längre bort för den första burkjakten för året. Målet var idag Kålleredsområdet där det vuxit upp ganska mycket nytt tack vare Fam Lindholm som varit flitiga utläggare.

Jag anlände med pendeltåget när solen började kämpa sig över horisonten och vandringen inleddes omedelbart den knappa kilometern upp till början på slingan ”Skogen”. Redan nära den första burken dök de första råa djuren upp… tre stycken skuttade iväg genom skogen. Någon risk för att dessa råa sällar skulle muggla burken var det nog inte även om någon hade rivit ut loggboken ur cachen och slängt den på marken. Efter det senaste dygnets regnande var den givetvis dyblöt. Lyckligtvis var detta den enda av burkarna som hade en blöt loggbok.

I dessa trakter har man jagat burk förr!

I dessa trakter har man jagat burk förr!

1/1 13 kändes lite ovant, men idag fick jag rikligt med övning!

1/1 13 kändes lite ovant, men idag fick jag rikligt med övning!

Burkarna på rundan var lätta att hitta så det gick verkligen snabbt att avverka serien.

Hallén är nyfiken på en fågelholk! Undrar om någon är hemma, en loggboksfink till exempel..

Hallén är nyfiken på en fågelholk! Undrar om någon är hemma, en loggboksfink till exempel..

Det var verkligen varmt denna nyårsdag, mössa och vantar var inte att tänka på! Tempot var dessutom högt då burkarna snabbt hittades, det gjorde givetvis att jag blev ännu varmare, önskade att jag tagit den tunna jackan. Blött var det dock i markerna och jag borde nog haft stövlar istället för kängor, det rekommenderas stövlar i cachebeskrivningen, men det gick att ta sig fram ändå även om jag tvingades slingra fram i naturen likt en förvirrad orm.

Detta vindskydd med tillhörande cache låg utmed en sträcka av Bohusleden, men den skulle jag snart lämna igen.

Detta vindskydd med tillhörande cache låg utmed en sträcka av Bohusleden, men den skulle jag snart lämna igen.

Även om många av gömmorna var av fågelholksmodell så fanns även andra cachetyper, en som nästan är Fam Lindholms signaturmodell är denna.

Kållered special!

Kållered special!

Jag kan tänka mig att hebb som gick denna runda den 5 oktober förra året kände sig som hemma när denna burk uppenbarades sig!

Jag kan tänka mig att hebb som gick denna runda den 5 oktober förra året kände sig som hemma när denna burk uppenbarades sig!

Hela rundan på tio burkar samt en cache utanför serien hittade utan några större prövningar. Det blev en riktigt fin skogspromenad som avslutades med att de råa djuren dök upp framför mig igen.

Råa djur som väntar på att bli tillagade...?

Råa djur som väntar på att bli tillagade…?

Jag hade nu en liten transportsträcka till nästa burk, det blev en tur genom Liveredsområdets kulturstig bort mot ”Nya begravningsplatsen”. Ännu hade inga döingar tagit över områdets så det blev en liten skogspromenad istället för en dödgrävarvandring… Efter denna lilla avstickare gick jag mot mitt nästa lilla kluster av burkar och ännu en serie av Fam Lindholm, ”Ekåsen”. Serien består av fem traditionella burkar och en final, alla var lätta att hitta även om det var blött i markerna, riktigt blött.

mycket vatten

Cacherna klarade sig fint, mycket tack vare att de var placerade över marknivå.

Flicka som gillar geocaching, en vidareutveckling av "Kållered special"!

Flicka som gillar geocaching, en vidareutveckling av ”Kållered special”!

När jag nästan var klar med serien gjorde jag en avstickare mot cachen ”Dubbelgranen” då gick jag i obanad terräng och fick då se mängder av spår efter vildsvin som bökat runt i skogen. Lyckligtvis träffade jag inte på några vildsvin idag! Det gäller nog att börja bli lite mer observant när man är ute i skogen. Vi är på Västkusten har ju inte vant oss vid gris i skogen ännu, det gäller att se till att inte hamna i konflikt med dessa svin det kan bli en grisig historia (ursäkta…)

Alla burkarna inklusive finalen hittades och jag kunde styra stegen mot pendeltågsstationen. Dagens tur gav 15 kilometers vandring, många fina naturupplevelser samt hela 19 loggade burkar. Nöjd kunde jag dra mig tillbaka till cachingbasen.

En kommentar på “I de råa djurens och vilda svinens skog

  1. helt riktigt, hallén. Här kände jag mig bekväm. tänkte sätta mig och njuta en stund, men så kom jag på att jag hade fler cacher att logga så det bar av lika fort som jag kom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: