Trettondagsafton

Om kärlek näres af musik, så fortfar
Och hör ej upp förrän af frosseri
Begäret sjuknar in och sedan dör. –
Den tonen än en gång! Den bort-dog just
Och for förbi mitt öra, vestan lik
Som öfver ängarnas violer andas
Och både stjäl och skänker doft. – Håll upp!
Den är ej nu så ljuf som förra gången.
O kärlek, huru flygtig är ej du!
Ty vidsträckt är din famn som oceanens,
Men intet famnar du, hur stort det är, Som icke sjunker till ett lägre värde
I en minut! Af alla fantasier
Är kärleken den mest fantastiska.
Curio. Befaller ni ett jagtparti, ers höghet?
Hert. Och hvad för jagt, min Curio?
Curio. På hjort.
Hert. Åh ja, en hjort, den ädlaste jag har!
0, när jag såg Olivia första gången
Och kände luften renad genom henne,
Då blef jag sjelf förvandlad till en hjort,
Och mina lidelser, likt vilda hundar,
Förfölja mig ännu. -— Hvad nytt från henne?

Så inleds den klassiska pjäsen Trettondagsafton. Hallén inledde sin Trettondagsafton 2013(!) med att ta det långa geocachingbenet först och kliva iväg i riktning mot Partille ungefär 45 minuter innan solen gick upp.

Hallén

Alltid spännande att passera nära hebbs-näste, man vet aldrig vilka lömska trådar som ligger på lur för att fälla intet ont anande burkjägare!

Med stor försiktighet passerades hebbs-näste i skydd av mörkret likt en svart skugga utan att jag blev upptäckt. Sakta började ljuset att spridas över landskapet och jag närmade mig då dagens första mål ”Högstadiestupet”, jag hade nog väntat mig ett värre stup, men man skall inte klaga när en burk hittas och loggas nästan omedelbart.

Det skräckinjagande stupet!

Det skräckinjagande stupet!

Turen gick nu bort från asfalt och hus och in mot en liten skog. Där väntade en burk som femåriga Evelina valt placeringen till!

Skogscache

Bruken kunde hittas utan några problem så jag kunde nöjd gå vidare mot Kåsjön och den Earth Cache som placerats ut vid hopptornet.

Hopptornet

Där ute finns en burk, så nära men ändå så långt bort! Hoppas nu att det blir rejält kallt och ingen snö, då kan det gå att plocka den cachen!

Där ute finns en burk, så nära men ändå så långt bort! Hoppas nu att det blir rejält kallt och ingen snö, då kan det gå att plocka den cachen!

Hallén loggar Earth Cachen.

Hallén loggar Earth Cachen.

Om jag nu blir godkänd är ju en annan sak… men jag tror att svaren på frågorna hittades! Efter detta pysslande vid Kåsjön vandrade jag in på småstigar i Delsjöområdet. Det var inte så mycket vatten och lera som väntat och bara på några få ställen låg det fortfarande is.

Bohusleden

Turen avslutades med ett besök vid ”Pinus sylvestris” som ligger högst upp på Getryggen. Det är lite snårigt och blött att ta sig dit. Dessvärre hittade jag ingen burk! Mycket märkligt, när jag skulle ta till telefonen gick batterinivån från 40% till död… det börjar bli hög tid att skaffa en ny telefon nu märker jag! Ingen livlina kunde tillkallas och hinten ”Hybride Pinus sylvestris/Saxum” sa mig knappt något när jag stod där ute på berget och utan en fungerande smartphone var det hopplöst. Jag får säga att översättningen via Google nu när jag kom hem inte är speciellt tydlig, men jag förstår så mycket att jag letade på helt fel sätt! Det blir till att göra ett återbesök snarast för att lösa detta problem!

Dagens tur måste sägas vara godkänd när det gäller längden, 18,9 kilometer till fots men bara tre loggade burkar men så är det ofta vid upprensning i närområdet – det är glest mellan loggarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: