Snälla… bara en (FTF) till!!

Snälla, kan vi inte gå ut i skogen och ta en (FTF) till idag? Hörde jag min inre röst säga idag på morgonen. Sagt och gjort, jag gav mig av i bästa Hallénfart genom Partille, borta vid Allum stannade jag till och plockade burken ”Zvenniz Cachen” som hittades efter lite rotande.

Zvennizcachen

På väg mot mötesplatsen passerades områdets medeltidskyrka.

På väg mot mötesplatsen passerades områdets medeltidskyrka.

Därefter tog jag mig bort mot Partille station där jag mötte Ingabo för vidare transport upp till den nya jätteserien Bara en till. När vi körde upp mot Paradisskogen såg Ingabo en bekant person med en hund (Dunder) vid sin sida, Galleytrotter. Vi tog kontakt via telefon och det skulle leda till en heldag tillsammans ute i skogen.

Ivassen

Ganska snart hade vi lämnat allt vad stigar heter och tagit oss ut i de ännu frusna våtmarkerna. Turen i den isiga vassen var kul, men det gällde givetvis att se upp var man satte fötterna.

Burk för burk började vi att logga oss igenom det stora klustret och geodogen Dunder var minst sagt hängiven, han var faktiskt en riktigt tillgång och hittade burken vid flera tillfällen!

Dunder

Ingabo

När vi nådde fram till den 7:e burken visade det sig att loggboken var tom, vi hade plockat en FTF (kl 8.56)! Även nästa burk hade en jungfrulig loggremsa, dagens andra FTF var säkrad. En bit längre fram träffade vi cacharen Mr Seth, vi loggade några burkar tillsammans och dessvärre blev det också en DNF på cachen ”Bara en till 3:11”.

Lite längre fram på vår tur träffade vi på folk som var ute på promenad ibland trätopparna….

Hög höjd

Jag var mycket glad att inte behöva utsättas för den prövningen! Håller ni på med geocaching ropade kvinnan från ovan!

Stuga

High Adventure

Det var många mossar som skulle passeras, då är det skönt när marken är någorlunda frusen, men nog undrar man om det skall se ut så här när vi närmar oss maj månad.

Det var inte överallt som marken bar över mossarna, Galleytrotter gick ned sig ordentligt och fick stövlarna vattenfyllda. En stund senare var det Ingabos tur, man han hade högre skaft på stövlarna och klarade sig bättre. Jag som gick med kängor undgick lyckligtvis helt att trampa ned i något dyhål (trots att mina kumpaner på turen ivrigt förespråkade att jag borde åka ned i något hål så som traditionen bjuder!)

Isfall

Efter ytterligare några loggar kom vi fram till ”Bara en till 3:5 – Pustestenen 3” där ännu en FTF logg uppenbarade sig, stäppvargen som loggade efter oss tyckte tydligen att det var dåligt att vi inte loggade på nätet omedelbart (se hans logg), ganska makalösa krav då burken ligger mitt ute i skogen och telefonmottagningen ofta var dålig. Men, vi var glada och nöjda med vår FTF!

Dunder efter ett framgångsrikt fynd!

Dunder efter ett framgångsrikt fynd!

Dramatisk natur

När vi kommit långt in på vandringen och nått fram till ”Bara en till 1:4 – Sandemossen 1” (kl 14.34) hade vi nog inte väntat oss en FJÄRDE FTF, men så blev det. Efter en del rotande hittades burken och vi kunde glädjas åt att åter vara först.

Jakttorn

I denna trakt finns mossar som kommer att ge hebb glädjetårar när han loggar serien1

I denna trakt finns mossar som kommer att ge hebb glädjetårar när han loggar serien!

Ingabo så in i vassen...

Ingabo så in i vassen…

Allt som allt fick vi ihop 52 loggar under vår heldag i skogen (53 för mig efter min extra jakt vi Allum tidigare på dagen). Det måste man vara mycket nöjd med då all burkjakt skedde till fots och gav väl över två mil i benen, riktigt härlig och underbar skogscaching.

Många glada gubbar på kartan, det var bara burkar riktigt högt upp i träd vi lämnade kvar.

Många glada gubbar på kartan, det var bara burkar riktigt högt upp i träd vi lämnade kvar, och så en DNF.

Nu känns det att man är tillbaka i jakten på allvar igen!

3 kommentarer på “Snälla… bara en (FTF) till!!

  1. Ja, det blev mycket mer än jag hade tänkt mig idag men det borde man ju begripit av namnet på denna serien……
    Fin natur, bra burkar och trevligt sällskap, inte att förglömma den burkhittande Dunder!

  2. Jag ser fram emot mossar och fukt… Jag lär väl få ta denna plump på kartan i delar…

    Sen kan man undra hur en geocachare á 96 loggade kan ha mage att med stora bokstäver ”skälla ut” elitseriens två i ”topp-sju”. Visst får man ifrågasätta proffsen men detta var inte roligt. Det finns tusen åsikter om detta och ingen verkar ha rätt ändå, så små bokstäver och synpunkt hade passat bättre. Men låt inte det ge smolk i bägaren. Vi lämnar det redan bakom oss och jag gör som jag brukar… … cachar vidare som om inget har hänt… 🙂

  3. Tack för en riktigt trevlig tur! Det var jätteroligt att leta tillsammans med denna erfarna duo, man kände sig lite som i två kändisars sällskap ju. Och Dunder hade störtkul, han sov gott den kvällen sen kan jag lova…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: