Extraterrestrial Highway del I

På morgonen den 24:e april lämnade vi Las Vegas för att åka mot starten på ”E.T.”, den klassiska powertrailen i Nevada. Det är nog en av de powertrails som fått mest uppmärksamhet i media genom åren. När den först publicerades var det whtwolfden och Clay4 som låg bakom tillkomsten genom en idé de fick vid Gocoin Fest i Salt Lake City 2009. Målet blev att lägga ut en ny powertrail på 1 000 cacher. De genomförde många resor till området och placerade ut mellan 150 och 350 nya burkar vid varje besök. Dessvärre hade ”Nevada Department of Transportation” invändningar mot geocachingtrafiken på den glest trafikerade vägen:

 • Cachers not pulling completely off the road
 • Cachers not paying attention and pulling out in front of traffic
 • Cachers stopping IN construction zones while work was be done
 • Caches in blind spots or not optimal viewing for approaching cars
 • Caches in/on/near guard rails and mile markers.

Mer kan man läsa på http://www.etgeocaching.com

I mars 2011 blev serien arkiverad. I Episode 192 av Geocaching Podcast – ET Highway Power Trail berättas mer om händelserna.

Den 22 augusti 2011 publicerades den nya E.T. trailen (lyssna på Episode 208 i Geocaching Podcast – Return of the ET Highway för att få veta mer) och den har sedan dess haft rejält många besökare, nummer ett är just idag uppe i 1445 besökare! Dessutom har den nya versionen inte 1 000 cacher, den har 2 000. Dessutom ligger en del andra burkar i närheten.

Som en liten uppvärmning kan jag rekommendera denna film, den ger en mycket bra bild av E.T. upplevelsen (misströsta inte det kommer även en Hallén-film senare!)

E.T. trailen var den del av resan som krävde mest planering. Den ligger mitt ute i ödemarken där det inte finns täckning för telefon, det finns inte många ställen att handla mat och bensin så allt måste vara med, allt (inte minst bensin) måste räcka för alla etapper. Därför hade vi två extradunkar med oss (där myntades det nya sättet att räkna drivmedelsåtgång – en dunk = 300 burk…) Dessutom måste vi geocachare ha drivmedel och vatten, lyckligtvis var det inte lika varmt i Nevadaöknen, men det var tillräckligt för att man skulle konsumera en hel del vatten!

Start!
Start!

Vid starten mötte vi ett par andra geocachare och fick en god början på vår jakt. Sedan rullade loggningsfabriken iväg och vi körde på samma sätt som tidigare, en kör, en stämplar, en springer och en vilar, skift efter skift, timme efter timme!

Alien

geomobil

Ökenvandring

Kreatur

Öken

En bit in på vår väg genom öknen nådde vi fram till Earth cachen ”Alamo Breccia”, där träffade vi på geocacharen catspa! Alltid roligt med dessa oväntade möten ute i jaktmarkerna.

IRL

Rak väg
Finns det ett slut på vägen tro…?

Även om vi jagade burk mycket intensivt så var dagens matpaus orubblig, den låg invävd i vårt skiftschema så vi visste exakt när den skulle infalla!

Mat

Palm

Även cachingdagar i öken har ett slut och när mörkret föll avbröts jakten och vi åkte mot traktens enda möjliga övernattning – Little A’Le’Inn!

Little A'Le'Inn

Natt

2 kommentarer

 1. Vad är det för stämplar ni använder? För att logga? Hur gör ni med datum? På filmens logg verkade få ha skrivit datum i loggen.

  1. Jag har en stämpel som jag köpt i bokhandeln, Ingabo har en från Lidel om jag minns rätt, modellerna är ganska snarlika och alla har utbytbara typer. Här är en länk till en liknande stämpel: http://www.stampline.se/stamps/stamps-with-your-own-text/printers/printer-colop-l30-blandaring-gandouml-r-det-sjandauml-lv-47x18mm.html
   Vi hade alltid dagens datum i stämpeln, men det är riktigt att ytterst få skriver datum när de loggar powertrails i USA, vid loggning av ”vanliga cacher” är det dock regeln, där som här.

Kommentarer är stängda.