Sisimiut 66°nord

_MG_2906

Så var man då åter norr om polcirkeln, kände dock inte något större behov av att få en hink med isbitar hälld över mig av Neptun och hejdukarna kring honom så jag höll mig till att hålla i kameran (alltid en bra ursäkt när man inte vill deltaga i konstigheter). Jag väntade istället på att vi skulle nå Sisimiut, där det åter skulle finnas möjlighet till att logga burk.

Ortens inramning är otroligt vacker, snötäckta berg och ett iskallt hav.
Ortens inramning är otroligt vacker, snötäckta berg och ett iskallt hav.

När skeppet öppnade sina portar begav jag mig omedelbart mot ”Sisimiut Bridge Cache”, det gällde att trassla sig förbi hamnaktiviteterna med stora maskiner och sedan gå utmed den lilla, men ganska livligt trafikerade vägen och bron, bort mot cachen. Allt gick dock väl och jag fick en fin vy över området.

Ännu en grönländsk burk är funnen!
Ännu en grönländsk burk är funnen!

Jag fick nu gå tillbaka samma väg och ta mig uppför höjderna mot ortens andra cache, nära den gamla kyrkan.

_MG_2914
Väggmålningar med marin anknytning.
Även här var utsikten fin!
Även här var utsikten fin!

Väl uppe vid kyrkan och cachen ”Sisimiut kirke/Sisimiut church” letade jag riktigt länge utan att finna någon burk. Den har inte hittats sedan oktober förra året, men det behöver inte betyda något i denna del av världen! Slutligen gav jag upp och drog mig via de små fina gatorna tillbaka ned mot fartyget.

_MG_2916

Men skulle man verkligen våga gå ombord…?

_MG_2917

Men, en geocachare är väl alltid behörig tänkte jag och klev ombord!

1 kommentar

  1. Hej!
    Det är fantastiskt intressant att följa ditt äventyr på Grönland. Det måste vara en riktig upplevelse även om antalet cachar/km2 är lågt 🙂
    Keep up the good work!
    Lars Sickan99

Kommentarer är stängda.