Burkjakt mitt i centrum

Solen tvingade bort regnskurarna lagom till arbetsdagens slut, då var det läge att ge sig ut på en liten promenad inom vallgraven för att besegra en och annan av de centralt belägna burkarna. Jag gick från min arbets-caching-bas på Viktoriagatan ned mot cachen ”Saluhallarna”. Där var som alltid mängder av människor i rörelse. Det fanns också några platser att välja på men det var ändå ganska uppenbart i vilken typ av objekt cachen skulle finnas. Naturligtvis var det på den sista platsen jag sökte som cachen satt. En logg till var säkrad och jag kunde fortsätta min vandring.

Saluhallen

Från den vackra saluhallen är det inte mer än ett stenkast bort till nästa relativt nya burk ”Kopparmärra” där Karl IX sitter på sin häst. Statyn minner om den första staden som hette Göteborg, men den låg på Hisingen och blev kortlivad då Kalmarkrigets stridigheter utplånade den staden.

Karl IX

Vid Kungsportsplatsen är det än mer folk i rörelse så det gällde att vara iskall och ta vara på rätt tillfälle att söka, hitta, logga och återplacera burken. Det gick utan några större problem allt medan det pågick apkonster en bit bort…

apa

Jag tänkte mig att även göra ett försök på ”Mitt i centrum” men där tog min lycka slut då området bevakades av en A-lagare av den nyfikna modellen. Det kändes onödigt att röja cachen genom att börja söka allt för intensivt, det är trots allt en plats som jag passerar i närheten av nästan dagligen så jag kan lätt återvända och välja en bättre tidpunkt.

Nu kunde jag återvända österut mot min cachingbas efter en efter omständigheterna lyckad runda i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: