International Geocaching Day: Event i Hol

På lördag förmiddag drog TMR68 och Hallén upp mot Ingabos hemtrakter, där plockades stor-burk-jägaren upp och vi fortsatte mot Hol-eventet. Det fanns lite tid innan tillställningen skulle börja så vi tog givetvis lite på vägen, det första stoppet kändes lite onödigt… en burk som jag redan loggat! Därefter blev det bättre och vi rullade mot ”Vittene Gruvprojekt”. Det fanns mycket påtagliga lämningar av den gruvbrytning som pågick på platsen under tidigt 1900-tal.

Gruvhål

När även ”Drottning Disas grav”, ”Vittene bro”, ”Kör så det ryker eddieliten!” och ”Hol-leden – Store Hög” var avklarade anlände vi till eventplatsen. Det var riktigt mycket folk på plats!

Hol-event

Hol-event

Hols kyrka

Det var inte bara geocachare som dök upp, även pressen i form av Alingsås tidning kom till platsen, tog ett gruppfoto och försvann!

Alingsåstidning

Klockan elva delades koordinaterna till de nya cacherna ut, alla fick små häften, mycket fina och proffsigt utformade. Därefter drog alla ut på jakt, det hela skulle börja som en gemensam tur och sedan övergå i ”fri caching”, men nog ryckte det i benen att bara dra iväg!

Vid de första burkarna var det storsamling vid varje burk!
Vid de första burkarna var det storsamling vid varje burk!

När vi kom in i skogen och in på själva leden visade det sig snart vilka som var snabba vandrare! Ni kan själva gissa vilka som utgjorde tätgruppen.

Domarring och rest sten

Efter ”Hol-leden – Storhögarna” ångade Ingabo, TMR68, Hallén på i god fart i sällskap av finett och en del av sträckan även Team Jojje300. Alla burkar hittades även om en del krävde mycket letande. En riktigt liten spindel gömd i mossa höll på att sätta myror – jag menar spindlar – i våra huvuden.

Vilda hästar i skogen!
Vilda hästar i skogen!

Hästar

Det var ett riktigt vackert landskap som dessutom är fyllt med lämningar från äldre tid, den absolut viktigaste kryddan för mig när jag är ute och jagar burk. Härligt med allt från domarringar, resta stenar, högar till ruiner av torp. Bättre kan det nästan inte bli!

Alla burkar plockades och FTF-loggarna bara rullade in denna dag! Arrangörerna blev nog lite överraskade av vår snabba ankomst till grillplatsen vid ”Hol-leden – Bäsjön”, vi stannade en liten stund innan längtan efter mer loggar denna dag vann över vår sociala kompetens och vi drog vidare, det var trots allt ganska många kilometer att gå bort till kyrkan och parkeringen.

Vi lämnade nu Hol och färdades mot ”ÖNC – Östadkulle nature cache” serie, givetvis togs även några på vägen innan det var dags för en ny skogsvandring. Allt gick väl tills vi anlände till nummer fem i serien, där letade vi länge innan det var dags att erkänna nederlaget och gå vidare. Den uteblivna loggen hindrade dock inte att vi hittade finalen, den låg till skillnad från de övriga ute i ganska besvärlig terräng, det var en överraskning men problemet övervanns och som belöning fick vi se både tranor och rovfågel på riktigt nära håll.

Dagen avrundades med en tur i kusinernas spår…. 

Kvarnsten

Var sitter cachen....?
Var sitter cachen….?

Tre av fyra på denna runda hittades, sedan var det dags att återvända hemåt efter en mycket lyckad dag med firande av geocachingen!