Goda UtZikter

Björkekärr

Mycket nära ”14”.

Regnet hängde i luften när jag gav mig ut från cachingbasen men det skulle visa sig bli uppehåll under hela dagens lilla runda. Egentligen hade jag tänkt att gå österut idag, men strax innan jag gick ut såg jag att cachen ”14” nu hade flyttats och öppnats för besökare, det var lite väl lockande så jag ändrade min plan och gick åt väster istället! Tydligen hade något hänt här under FTF-jakten som gjorde att burken inte kunde sitta kvar på sin ursprungliga plats. Dit den nu är flyttad borde det inte vara några problem, varken för närboende eller burkjägare. Cachen hittades omedelbart och jag styrde mina geo-kängor mot öster.

Kolmilan.

Kolmilan.

Efter några kilometers promenad kom jag ut i skogsmarken och följde Bohus- / Vildmarksleden fram mot min egen cache ”Kolmilan” som jag passade på att se över och ge en ny ståltråd. Fågelvägen hade jag sedan något mindre än en kilometer kvar till ytterligare en ny burk som publicerades under veckan som gick, ”Utzikt över ravinen”. Jag klev iväg utmed leden och vek sedan av in i älgzkogen för att efter ett par minuters vandring nå kanten av ravinen.

Vacker utsikt över ravinen.

Vacker utsikt över ravinen.

Valet att komma uppifrån visade sig helt rätt, jag kunde från kanten ta mig rakt ned mot platsen där burken var placerad, gick faktiskt förts förbi den och höll på att göra det onödigt svårt för mig, men då vände jag mig om och såg burken! Härligt att få logga ännu en äkta skogsburk så här på lördag förmiddag.

Burken

Ravinvy

Mycket nöjd med att ha fått mig denna skogsburk till livs klev jag iväg hem mot cachingbasen genom zkogen. En bit in på min väg fick jag se denna växtlighet, det måste ju vara kantareller, riktigt fina och solmogna.

Kantraeller

Alla säger ju att kantareller är så fantastiska, Hallén tog ett rejält bett i den läckra röda svampen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: