SALVE!

Salve kära bloggläsare! Som flera av er redan gissat/känt till så var målet för den just avslutade resan imperiets huvudstad – Rom. Det var inte en resa med geocaching i fokus utan en jobbresa med lite möjlighet till bukjakt.

Strax efter lunch den 17:e oktober landade Norwegians direktflyg från Göteborg på Roms internationella flygplats. Jag fick där vänta några minuter på att Stockholmsflyget skulle hinna ikapp och på att min kollega skulle släppas ut ur denna röda fågel. Tillsammans åkte vi sedan in mot hotell Caravell. Mitt rum var inte klart att flytta in i när vi anlände så jag gick ut för att leta upp ”Garbatella 1: Ponte Settimia Spizzichino”, det skulle vara en magnetisk cache på en bro med mängder av möjliga gömställen! Det värsta problemet var dock att några ungdomar satt sig på platsen där jag ville leta, de enda mugglarna på hela bron och dom sitter givetvis där… Fick gå en sväng för att sedan komma tillbaka, då var mugglarna försvunna men burken hittades inte. Jag återvände till hotellet, gjorde mig av med packningen och gick sedan ut på nytt.

Stadsmur

Hotellet låg några kilometer från centrum, efter drygt två kilometers promenad nådde jag stadsmuren. Oerhört imponerande med denna ringmur från 200-talet e.Kr. som fortfarande är nästan helt intakt, den ger en uppfattning om hur enorm staden var under antiken! Innanför den moderna porten i muren som syns på bilden ovan ligger ett stort grönområde, som under antiken var en tätbebyggd stadsdel. Ytterligare några hundra meter bort reser sig de jättelika lämningarna av Terme di Caracalla. Där fanns också en cache som givetvis skulle loggas – ”Tra il vecchio e il nuovo – Terme di Caracalla”.

Terme di Caracalla

Termer

Termerna, alltså badhuset, är liksom stadsmuren från 200-talet e.Kr. Detta badhus kunde ta emot 10 000 personer samtidigt! Burken hittades enkelt, den var nästan en bisak i samband med besöket vid denna antika jätte!

Min lilla promenad fortsatte nu mot ”Rioni di Roma: San Saba” som låg på en smal liten gata där det endast förekom sparsam mugglaraktivitet. Efter lite letande i den långa och höga muren fick jag se en lite märkligt placerad sten, och där var givetvis burken.

Rino di Roma

Rundan var tänkt att avslutas med ”Collegi Romani – Pontificio Collegio Polacco” men den låg intill en lekplats som var full med småmugglare och misstänksamma föräldrar så jag valde snabbt att dra mig undan och återvända mot hotellet. Utifrån tidigare loggar verkar burken vara svårhittad, på en sådan plats hade ett snabbt fynd varit helt avgörande.

Dagens caching var därmed avslutad och min kollega och jag åkte in mot Roms centrum för att äta middag tillsammans med vårt italienska värdfolk. Det blev en synnerligen trevlig kväll även om den var tillsammans med mugglare!

Följande dag, fredag, var det arbete från morgon till kväll. Vi hade vår möteslokal i ett Påvepalats från 1500-talet.

Påvepalats

Inne i byggnaden, rakt fram i bild vid den vita skåpbilen, fick man gå uppför en enorm trappa och där stod en beväpnad vakt och släppte in oss! Huset tillhör den Italienska bankorganisationen, vem vet vilka hemligheter som dolde sig längre in i huset med tanke på hur välbevakad lokalen var!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var nog den mest imponerande lokal jag varit i för en workshop, inte bara en historisk miljö den hade dessutom alla tänkbar teknisk utrustning. Dock hade det behövts tolkar för föredragen på italiensk/spansk/franska… När vi avslutat för dagen fanns det inte tid och ork för burkjakt, det blev en sen middag och därefter återfärd mot hotellet.

 

En kommentar på “SALVE!

  1. Hmmm, jag noterade ett annat bekant namn bland loggarna, för en del av burkarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: