I väntan på geo-tomten – Ett luciaäventyr

burk13

Lucia 2008 låg på en lördag och då bestämde sig Hallén & Ingabo att bege sig ut på en liten tur söderut i riktning mot Kungsbacka. Det skulle bli en heldagsfärd med många oväntade möten.

———————-

På lördag morgon gav jag mig av med buss 520 mot Angereds kyrka för att möta Ingabo för en cachingrunda. Han väntade med bilen strax bortanför hållplatsen. Det första stoppet blev vid ”Angereds kyrka”, Ingabo hade redan loggat denna, men jag ville givetvis inte passera en ologgad cache! Den hittade snabbt även om den tydligen flyttat sig några meter sedan Ingabo loggade den.

Det viktiga målet i denna trakt var annars en ologgad 5-stegs multi, ”Rågården 5:7”. Vi letade i över en timme efter steg ett! När vi sedan fick fram det problem som skulle lösas för att hitta steg två insåg vi att detta skulle ta resten av dagen!! Det blev till att avbryta försöket och ge oss söder ut, dagens egentliga mål var nämligen Kungsbackaområdet.

På väg söder ut stannade vi först vid ”TrafficTec #4” och fick ännu en ledtråd till finalen. Sedan lyckades vi efter en del letande ta oss mot ”Skans 116” och ”Maledammet”, som båda hittades lätt, dessutom fick vi någon kilometers promenad. Strax innan Kungsbacka prövade vi även ”Cliffhanger”, där var jag långt ut på en smal hylla med ett brant stup nedanför, såg nämligen en misstänkt plats, men inget hittades. Lite trist efter att man vågat sig ned på en sådan plats.

Efter att vi hittat en parkering till bilen så kunde vi börja plocka cacherna i närheten av Rolfsån. Första cachen var ”Älgarnas vattenhål”, den hittade snabbt, sedan passerades en cache jag loggat sedan länge, men där fick Ingabo en ny logg. När väl en väg ned från berget hittats så tog vi oss mot ”Promenad längs Rolfsån #3”, där mötte vid Lisa och Garmin samt deras vargflock som gav oss en ordentlig utskällning. Lisa och Garmin fortsatte mot nästa cache i serien medan vi letade upp och loggade Rolsfsån #3.

Men ganska snabbt kom vi ikapp ”flocken” vid ”Promenad längs Rolfsån #2”, där hade Lisa och Garmin kört fast och vi bistod med letandet – Ingabo fick fram cachen. När vi gick över fälten hade man en fin utsikt mot Gåsevadsholms slott.

Därefter gick vi åt var sitt håll, Ingabo och Hallén tog sig mot ”Hacke Hackspett”, en kul liten cache – fyndig! När vi ändå var uppe i bergen plockades även ”Röse i Forsskogen”, sedan gick vi åter ned mot Rolfsån och cachen ”Promenad längs Rolfsån #1”. Taggigt och eländigt, men cachen tog vi.

Nu blev det en bit att gå till cacherna ”Strövarängen”, som tydligen används av Friluftsfrämjandet, samt ”King Edward was here”, den senare tog vi Ingabovägen till, rakt genom snåren! När den var loggad tog vi oss tillbaka mot bilen, det blev över en mils vandring i härlig skogsterräng!

Därefter stod ”Hammerö Hill II” på programmet. Det var efter en dödsföraktande insats av Ingabo som den loggades!

Underligt nog missade vi att det fanns ytterligare en cache i närområdet, men det gjorde att vi fick återvända till området lite senare igen. Men först gav vi oss av mot ”Rails & Sails”. Den ligger på ett högt berg och visade sig riktigt svår att hitta. Vi hade gett upp, loggat DNF på våra colorados – då böjer sig Ingabo ned en sista gång och vad hittas då om inte cachen!

Det blev till att ta sig ned från berget igen, vi upptäckte då att vi hade missat ”Hammerö Hill”, vi återvände och loggade den, snabbt och lätt! Nu började det skymma så det var läge att ta hand om ”Hammerö Nightcache”, ett spår av små reflexer i skogen. Inga problem att hitta delstegen, inte heller cachen.

Nu gav vi oss in mot centrala Kungsbacka för att pröva ”Kungsbacka Central Park”, en multi. I skydd av mörkret smög två svartklädda ”lucior” omkring med släckta ljus för att undgå upptäckt. Vi letade länge och väl, men efter två suportsamtal kunde vi konstatera att det inte fanns någon finalcache, så det var bara att ge upp – en säng in på stationen blev det för en varm korv, sedan vidare mot multin ”Give me water”, en multi i fem steg, men vi hittade inte steg två i mörkret. Dessutom var det glashalt så vi beslutade oss att fortsätta hemåt igen.

Under hemfärden stannade vi till vid ”Lindome Kyrka”, som hittades lätt. Vid ”The Dwarf House” blev letandet längre och åter fick man huka i mörkret med släckta lampor när bilar passerade, oväntat många fyrhjulsmugglare vid denna plats! Men tillslut hittades burken, på en plats där jag redan sökt minst fyra gånger, men så är det ju ibland.

Väl tillbaka i Göteborg styrde vi mot ”XMAS2008 – 05 – God (H)jul”, ingen tvekan om var den skulle vara, men mugglarströmmen på platsen gjorde det hela svårt. Att klättra upp i en lyktstolpe kan väcka uppmärksamhet – tydligen inte ett normalt beteende enligt vissa. Men tillslut lyckades jag!

Kvällen och dagen avslutades med ”Purgatory #4 – Slocht”, så fick man då ytterligare en ledtråd till Paradiset! Nöjda kunde vi konstatera 20 st. loggade cacher denna dag.


%d bloggare gillar detta: