I väntan på geo-tomten – snälla tomten jag vill ha en ishacka…

burk14

Den 18:e december 2010 hade jag ett problem som inte längre uppstår, en datumlucka. Alltså en dag i kalendern som jag då jag inte loggat en cache. Idag är alla datum loggade och jag behöver inte bekymra mig, men vi skall i dagens tillbakablick se hur svårt det ibland kan att säkra en logg och hur vårt klimat kan ställa till det för oss!

————————–
Den 18:e december är ett datum som jag aldrig tidigare loggat en cache på! Det blir allt färre sådana datum i kalendern, dessa hål måste fyllas! För att åtgärda dagens datumlucka begav jag mig ut på en hälsosam vandring i trakterna av Chalmersområdet.

Multin ”Path of Health, Göteborg Centrum” har legat och lockat ett tag nu, idag blev det av att ge sig i kast med vandringen. Vid starten fanns ett utomhusgym, som idag var helt öde, jag kunde leta i lugn och ro samt ganska snabbt hitta burken som innehöll ledtråden och koordinaterna till steg två. När jag anlände till platsen tyckte jag omedelbart att jag såg det som hinten angav, men så enkelt skulle det inte få lov att vara. Jag sökte, vidgade sökområdet och letade vidare. Framförallt kontrollerade jag spåren i snön, detta är en utmärkt spoiler i vintertider. Men slutligen fick telefonen plockas fram och livlinan bgr01 kontaktades. Jag fick då veta vad jag gjort fel, sökte på en ny plats, men det var inte lätt. Cachen hade hamnat under ca 1 dm snö och sedan ett tjockt islager. Det blev till att sparka, slå och dra innan den lilla burken ville titta ut ur sitt hål! Jag måste sätta upp en ishacka på årets önskelista!

Steg två var alltså tufft att få fram i vintervädret, men steg tre gick som en dans. Även steg fyra hittades snabbt även om snö och is gjorde sitt bästa för att hindra mig att nå burken, men efter lite arbete fick jag loss även finalen. Härligt, nu har jag en logg även den 18:e december.

På väg hem från dagens burkjakt inhandlades loggböcker till måndagens två event (alltså registrerade på geocaching.com som hålls utanför Liseberg och opencaching.se som hålls inne på Liseberg), det fick även bli lite juldekor till loggböckerna.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.