Julevent i Göteborg 2013

Idag var det dags för årets upplaga av ”Julevent i Göteborg” signerat Hallén och bgr01. Jag tog mig en promenad till eventplatsen via lite omvägar för att få mig två burkar till denna dag. Första anhalt var ”STYR O STÄLL #7” där hamnade jag väl över 30 meter fel men insåg ändå var burken skulle vara och gick fram, helt rätt, bara att logga!

Inte ett blindstyre hemma....
Inte ett blindstyre hemma….

Botaniska

Med raska kliv fortsatte jag nu mot Botaniska trädgården för att leta upp ”Stigar som mötas, eller skiljas 4.” Där fick jag leta lite innan rätt plats hittades, men det var inte några stora problem. Nu fick jag en liten skogspromenad ut ur området och sedan högsta Hallénfart genom bostadsområdena bort mot förorten Haga.

Stigkorsning

När jag tog mig igenom Haga höll man på att sätta upp marknadsstånden för julmarknaden. Inga andra burkjägare hade hunnit fram till eventplatsen så jag tog ett varv runt i den gamla förorten för att se om jag såg några misstänkta personer, det dröjde inte länge innan jag fick syn på några med blicken fästa på displayen…

Skansen kronan

Haganygata

Eventplats

När klockan närmade sig 11 kom det geocachare ut ur alla vrår för att fira Julevent. Loggboken fylldes av signaturer och det var en härlig förväntansfull stämning.När klockan slog elva kunde jag annonsera att julkalendern som vann överlägset var Albert och Herberts jul, det var ren utklassning! Detta väckte jubel hos de församlade burkletarna. Därefter gav jag en kort presentation av förorten Haga och dess historia, men jag höll mig kort då det inte är den bästa platsen att föreläsa på, mitt på Haga Nygata!

Det är märkligt hur något så enkelt kan vara så trevligt! Vi pratade burk i bortåt en timma innan alla började bli lite frusna.

Moped som väcker intresse
[youtube:http://youtu.be/IJkQHFTEEdE%5D

Eventet började då skingras men vi var en mindre grupp som gick iväg mot närmaste fikaställe för att värma oss och få något i magen.

Hebbe

Vi gick givetvis till Café Hebbe Lelle, men Hebb var frånvarande, undrar var han höll hus denna dag.

Vi fick ett mycket gemytligt efterevent innan det var dags att ta vagnen hem och ta itu med några bestyr inför julen. Nu återstår också att planera något inför nästa jul, det är ju ett geo-jubelår så det får väl ändå blir något extra, något speciellt.

Ett stort och varmt tack till alla som var med på eventet!

1 kommentar

  1. Tråkigt att jag inte kunde komma loss för att deltaga men en oväntad händelse satte stopp för detta. Får väl satsa på kommande jubileumsårscacher istället. Jul o nyårshälsningar till alla bloggläsare ! //Ingabo

Kommentarer är stängda.