Event är väl inte något att berätta om….

tomtehallen
Hallén traditionsenligt iförd tomteluva. Foto: KeriMajorna

I loggarna från gårdagens event kan man läsa om en oväntad händelse som vi arrangörer inte var medvetna om att den inträffade! KeriMajorna och leifkennet träffade på en journalist och en fotograf som undrade vad vi höll på med. I KeriMajornas logg skrivs följande:

”Under eventet dök det plötsligt upp en kvinna med en anteckningsblock och hon undrade vilka vi var och vad vi höll på med. Så förklarade leifkennet och jag att det här är ett geocaching-event. ”GH-caching?”, undrade hon. (Kanske hon fattade till och med Gekå-caching…) Och så förklarade vi lite vad vi håller på med, typ skattjakt i skogen med GPS-koordinater. Sedan frågade vi om hon var från någon tidning, och det var hon, till och med från GP. Oj, vad kul, nu kommer vi med i tidningen, tänkte vi. Men sedan snackade hon med en man som tydligen var tidningens fotograf och han bara skakade på huvudet och sedan drog de vidare. Så vi kom alltså inte med i tidningen, för ett geocaching-event i Haga är tydligen inte tillräckligt spännande för GP:s läsarskara, det hade säkert varit bättre med Gekå-Caching…”

GP:s rapportering kan du läsa via denna länk, handlar om glögg och liknande men man kunde ha fått en mycket bättre berättelse om man valt att prata med geocachare istället, framför nosen hade de dessutom ett event med anor ända tillbaka till 2006 och mängder av spännande figurer att prata med! Nåväl, vi skall ju vara hemlighetsfulla så det kanske var lika bra att tidningen höll sig borta!