Göteborg – Motala: Ingabo har passerat 30 000 hittade….

En bit in på förmiddagen fredagen den 14 februari rullade Ingabo och Hallén ut från Göteborg med siktet inställt på Vårgårda. Där parkerades Ingabos cachemobil vid Rraisas cachingbas och vi flyttade över packningen till ett nytt fordon och slog följe med Rraisa öster ut genom Västergötland. Vid ett nödvändigt stopp i Skövde för att fylla cachemobilen med bränsle passade vi givetvis även på att logga en burk i en närbelägen rondell.

Är det en rondellhund eller möjligen Ingabo....?
Är det en rondellhund eller möjligen Ingabo….?

Både Ingabo och Rraisa har speciella minnen från en tidig cachingtur till rondellerna i Skövde då polis med dragna vapen gav turen en oangenäm krydda…. Givetvis kom det en polisbil då vi var ute i rondellen men denna gång gjordes inte något ingripande. Kanske har polisen lärt sig att det finns många aktiva rondellskådare i vårt avlånga land!

Det blev många bensträckare under turen öster ut och några mindre serier kunde plockas. Efter några stöcacher hördes ett lugnt konstaterande från baksätet – det var cache nummer 30 000…. Ingen dramatik, inget mediauppbåd, inget foto, inget annat än en logg och sedan vidare mot nästa hela tiotusental för herr Ingabo! Man kunde nästan tro att det var hebb vi hade med oss då cachingen fortsatte som om ingenting hade hänt!

Camping
En märklig varelse får uppenbarligen inte campa och inte vara inom badplatsens område.

Nu skall ni inte tro att 30 000 loggar inte avsätter några spår hos Ingabo, bilden nedan är ett dramatiskt avslöjande av vad Sverige 1:an sysslar med!

Oj, oj, oj, och han ser glad ut...
Oj, oj, oj, och han ser glad ut…
En annorlunda cache vi mötte under vår resa.
En annorlunda cache vi mötte under vår resa. Spö och rulle fungerade!

När vi rundat Vätterns nordspets var siktet inställt på Motala, givetvis med nödvändig burkjakt under vägen dit. Det låg ett antal burar utmed den stora vägen söderut mot staden. Innan det var dags att ta vandrarhemmet i besittning hann vi även med att åka ytterligare lite söderut mot Vadstena och logga en serie av cacher.

Brunnen
Rraisa och Ingabo undersöker en brunn.
Denna typ av aktivitet känner säkert många igen!
Denna typ av aktivitet känner säkert många igen!

Ett kvällsbesök i Vadstena är inte fel, speciellt inte när man får titta lite på Mårten Skinnares hus & Hospitalsmuseet där det givetvis låg en cache. Det är inte ofta man tittar på medeltida bostadshus, få sådana har överlevt till vår tid.

Mårten Skinnares hus
Mårten Skinnares hus

Vid klockan 18 tog vi in på vandrarhemmet och packade upp lite prylar samt vände ut igen för att få lite kinamat inne i centrum. Därpå följde kvällscachingen i utkanten av centrala Motala. Trots resan kom vi upp i 75 hittade burkar denna fredag. Trots kvällscachingen kom vi tillbaka in i värmen för lite välbehövlig vila redan före midnatt! Några timmars sömn skulle nämligen behövas inför lördagens äventyr.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.