Västra Östergötland PowerTrail ​(V Ö P T)

Dags för avfärd!
Dags för avfärd!

Huvudmålet för vår resa var givetvis VÖPT norr om Motala, hundratals burkar utmed de små skogsvägarna lockade oss!

PTMotala

Vi rullade bort från vandrarhemmet vid 7.30 helt enligt plan och tog oss mot de första burkarna i A-serien. Inledningsvis gick trailen utmed stora vägar men med bra parkeringsmöjligheter, därefter kom vi allt längre in i skogslandskapet och in på allt mindre skogsvägar.

Vinterväg

Snön utgjorde inte något hinder för att hitta burkarna, snarare tvärt om då fotspår från tidigare besökare oftast ledde rätt och det gick att stanna bilen mycket exakt vid gömman. Alla burkar var hängande PET rör, oftast i träd och mycket ofta i en gran! Vägarna var helt öde och när vi kommit in på de små skogsvägarna var vi helt ensamma.

Vinter

En ganska typisk gömma!
En ganska typisk gömma!

När vi kom in på de minsta av vägarna hade snöplogen inte rensat vägen och vi insåg att det skulle bli problem. Några längre sektioner av trailen gick inte att ta med den bil vi åkte med, det hade behövts något rejälare för den uppgiften. Flera andra besökare den senaste tiden hade hoppat över dessa delar av trailen, men nu är det så att vi inte är riktigt normala…. Vi bestämde oss för att allt skulle loggas – allt skulle med! Det innebar att vi fick gå åtskilliga kilometer i snö och is för att säkra våra loggar. Det var något mer krävande än en normal vandring på skogsvägar men ändå skönt att komma ur bilen och få lite ordentligt med motion.

Här gick det inte att köra men väl att gå.
Här gick det inte att köra men väl att gå.

Promenaderna växlades med bilåkande och vi höll ändå en mycket god fart på omkring 25 hittade burkar i timmen. Den ljusa tiden på dygnet räckte dock inte till utan vi var tvungna att ta till även kvällen och det blev till att plocka fram ficklamporna och fortsätta plocka så mycket vi bara orkade för att inte ha en alltför stor arbetsbörda kvar till söndagens jakt. Vi lyckades få strax under 300 loggar denna dag och var mycket nöjda med detta resultat med tanke på de ganska bistra förutsättningarna.

Träden fick kvällsbesök av Ingabo.
Träden fick kvällsbesök av Ingabo.

Efter allt pulsande i snön var det nu mycket skönt att återvända till vandrarhemmet och få torra strumpor och ställa kängorna på tork! En ny spännande Power Cachingdag väntade under söndagen så tog en lugn kväll med en ordentlig middag innan sänggång.