Flight DY4441 har landat – men hittar vi ut från flygplatsen?

Torsdagen den 25:e september samlades en mystisk skara personer på Landvetters flygplats, en grupp som borde få alla larmsystem att ge hals… där syntes givetvis Hallén, mannen med skägget (Ingabo) laddade upp för nästa burk, ett troll (Sisjötrollen) smög om kring bland avgångshallens pelare i tron att det var träd, även TMR68 hade passerat genom nålsögat och tog sikte på gaten varifrån Flight DY4441 skulle avgå. Denna kvartett skulle kliva ombord det norska bolagets röda fågel för att resa mot Gatwick utanför London.

Märkligt nog blev alla dessa ombordsläppta på flyget och kunde efter en och en halv timmes resa kliva ut på brittisk mark. Vi skulle övernatta på ett litet hotell en knapp kilometer från flygplatsen dit man skulle kunna ta sig till fots via en GC-bana. Detta blev i sig ett äventyr, som höll på att sluta med en DNF på utgången från flygplatsen! Sällan, faktiskt aldrig, tidigare har jag varit med om en liknande förvirring, vi sprang omkring likt en flock förvildade mugglare i desperata försök att komma ut genom en dörr på rätt sida spår och järnväg. Slutligen lyckades vi i vårt uppsåt och vi nådde en GC-bana, en skum sådan som ledde via flera tunnlar ut i en park. Där kunde vi skaka av oss den obehagliga känslan av förvirring och angripa resans första burk ”SUMMER DAYS OF MY PAST ONE”, därefter blev det ytterligare ett par burkar i den mörka parken.

Efter att vi lämnat ryggsäckarna på hotellet gav vi oss ut för lite mat och därefter avrundades dagen med burkarna ”SideTracked – Horley” och ”Rat race” vid järnvägen.

Rat race

Mystiska typer i mörkret....!
Mystiska typer i mörkret….!

Efter dessa burkar fick det vara nog för idag, inte mycket kan det tyckas, men krafterna skulle behövas inför morgondagen. Vi tänkte nämligen inte stanna i Gatwick, vi skulle en bit längre bort med första bästa morgonflyg.