Sådan herre – sådan hund

Geocachinglinje 1 förde mig idag till Järntorget, därifrån blev det vandring i västlig riktning ut mot Majorna. Det var planerat att burken ”Landshövdingehus i Majorna” skulle bli dagens första, en enkel cache, men den blev allt annat än enkel, det blev en DNF.

Ingen lycka - DNF....
Ingen lycka – DNF….

Bättre gick det då vid ”DIY i Majorna” som hittades efter lite irrande bland buskar och träd. Därifrån var det inte långt till ”Barn i Majorna” som låg helt öppet bakom ett träd. Lyckligtvis fanns det inte några mugglarbarn med tillhörande föräldrar vid lekplatsen som skulle kunna bli misstänksamma över en Hallén i busken, så allt gick väl och jag kunde fortsätta min vandring som nu blev en mycket blöt vandring då svarta moln bestämde sig för att släppa all sin last över mig.

Jag gick utmed älven bort mot Nya Varvet och tog mig på småstigar upp mot höjderna och där hade jag snart letat upp den ganska färska cachen ”Kackel” ett passande namn då mängder av fjäderfän i burarna en bit bort var helt galna…

Galningar

Fin utsikt

Det blev nu en transportsträcka mot ”Björnekullaberget”, det blev till att använda högsta Hallénfart, så jag var snart på plats. Men väl där så gick det inte bra, sökandet slutade med en DNF, ingen burk var synlig och ingen har hittat den sedan den 20 augusti. Detta fruktlösa sökande slukade mycket värdefull tid och jag fick åter skynda på stegen för att hinna med ytterligare ett par cacher innan dagens event. Mitt mål var nu ”lek2” som turligt nog var en snabbt hittad burk, även ”lek1” gick som en dans och där träffade jag även tobbson! Vi slog följe till ”lek3” men där hittades inget uppe på de mycket halkiga klipporna. Det var nu hög tid att gå på event!

Event

Vid nollpunkten hittade jag några vilsna geocachare som undrade var eventet höll hus! Vi tittade oss omkring och tillslut började vi söka oss ned mot vattnet, 250 meter off hittades en rykande skorsten, mängder av hundar och korvätande burkjägare i en salig blandning. Det kunde inte råda någon tvekan om att vi nu hittat eventet ”Benny Boy 4-år”.

Här har vi självaste födelsedagshunden!
Här har vi självaste födelsedagshunden!
MPLL ordnar med korv i mängd!
MPLL ordnar med korv i mängd!
Jag vill också ha korv....
Jag vill också ha korv….
Skall jag få något snart eller skall jag behöva hoppa upp och hämta....?
Skall jag få något snart eller skall jag behöva hoppa upp och hämta….?

Hundarnas hungriga blickar följde varje matförsedd hand, sällan har jag blivit så uttittad! När alla fått korv, bullar och kaffe klev MPLL åter upp i kärran och skickade ut loggbok och TB:s samt information kring en multi ”Benny Boy´s cache #37 Tippen multioch en myst ”Benny Boy´s cache #38 Tippen Finalsom släpptes i samband med eventet.

Nu blir det burkjakt!
Nu blir det burkjakt!

Vi var ett stort gäng som gav oss ut på tur kring den gamla tippen och på vägen hittades även ”Benny Boy´s cache #35 Tippen kanalen”, köbildning som alltid vid event! I finalen till multin och mysten kallade vi oss för ”Benny Boys vänner” som ett tillfälligt teamnamn, det blev FTF på båda burkarna.

På väg tillbaka till eventplatsen passade jag även på att logga ”Eskils Kanal” därefter vinkade jag farväl till eventets kvardröjande burkjägare och gav mig åter iväg ut på burkjakt. ”Benny Boy´s cache #34 Tippen parkeringen” lockade mig naturligtvis när jag var på väg ut från området, den var blixtsnabbt funnen. Därefter var det mer än två kilometer till dagens sista cache ”HUNDGÅRDAR – 7” som var en snabbt funnen burk trots en strid ström av mugglare, som även passade på att fråga mig om det var Kastanjeallén som de gick på – märklig fråga då det bara fanns kastanjer utmed vägen!

Trogna cachinglinje 1 körde fram direkt när jag kom fram till hållplatsen, nu fick det bli lite vila ombord på vagnen efter 23 kilometers vandring, 12 hittade burkar varav två FTF:er – en riktigt härlig cachingsöndag!