I den utmanande skogen

Idag skulle en kombinerad motionsrunda (för att testa ett nytt aktivitetsarmband) samt geocachingtur genomföras i hemmamarkerna. Det första målet för dagen var ”Trinislas utmaninga – #14 Panflöjt”, med tanke på hur tidigare burkar i serien varit utformade så hade jag givetvis höga förväntningar. Jag tog vägen förbi fornlämning Råda 2:1 och sedan rakt igenom skogen. Där möttes jag av en utmaning som jag snart förstod att lösa, det är härligt när cachen är snygg och det dessutom går att begripa hur uppgiften skall lösas!

Hallén spelar flöjs
Om jag rycker ur proppen – vad händer då….?

Vandringen gick nu rakt ut i ”vildmarken” mot ”#12 Bikupan”. Det var lite blött när jag passerade kraftledningsgatan, men inte så farligt som väntat. När jag trodde att alla blöta områden var passerade och jag såg cachen framför mig, dryga 20 meter bort, stod jag inför en värre våtmark. Det tog mig en stund att hitta en lämplig väg över där jag med några älgkliv tog mig fram, samtidigt gällde det att vara lätt på foten då marken inte tålde några hårda nedtramp! Jag kom dock över och kunde börja granska den kluriga bikupan, inga bin var hemma men väl en loggremsa när jag hittat lösningen till hur porten skulle öppnas.

Kan detta räknas som en bisyssla som jag måste rapportera tro...?
Kan detta räknas som en bisyssla som jag måste rapportera tro…?

I lite torrare marken kunde jag nu fortsätta vandringen och ta mig mot ”#13 Gökuret”, en cache som jag stannade länge vid, testade, vände och vred på utmaningen men efter väl över en halvtimma så tröttnade jag på att inte hitta lösningen. Cachen ligger inte längre bort än att jag lätt kan gå förbi här igen och göra ett nytt försök. Jag vände istället stegen mot norr och gick till ”#11 Avloppsstopp” för att se om jag kunde lösa upp det stoppet. Det var helt klart en utmaning som passade mig bättre! Det gick snabbt att få fram det som behövdes plockas fram och jag kunde omedelbart se ett sätt att även få upp låset som blockerade vägen till loggremsan.

Var kan stoppet sitta tro?
Var kan stoppet sitta tro?

Efter framgångsrik loggning beslutade jag mig för att göra ett försök på ytterligare en utmaning, ”#10 Lager på lager”. Burken hittade jag snabbt, men sen var det lite av Gökursyndrom… En lång stunds funderande innan jag bestämde mig för att återvända en annan dag med bättre idéer och bättre lust att ta mig an denna utmaning. Utmaningens första lager fotograferades dessutom för att jag skulle kunna göra lite hemarbete.

Dagens burkjakt slutade med blygsamma tre hittade men en och en halvmils vandring och det var ju ändå det viktigaste denna dag – och den nya leksaken var dessutom riktigt rolig att ha med på turen!