På geo-tur i Japans gamla huvudstad

Onsdag den 5:e augusti fanns det lite mer tid till att leta burk än under de tidigare dagarna. Jag startade givetvis direkt efter frukost med att ta mig mot ”Aburanokoji Oshikoji 油小路押小路” där jag började söka, men då upptäckte jag att den var temporarily unavailable. Inte mycket att göra så jag fortsatte mot ”The Last General@Zerosen” men där skulle det hållas någon form av festival så allt var avspärrat. Troligen hade det gått att ta sig förbi och logga burken, men det var en plats där många mugglare passerade och i detta välordnade land fruktade jag reaktionen om jag började klättra över staket! Det var alltså inte någon strålande start på dagen, två DNF:er. Nu när jag ändå stod utanför portarna till Nijo Castle var jag givetvis tvungen att gå in och titta, något som jag inte behövde ångra! Det var verkligen mycket intressant att vandra omkring i det stora slottet. Där fanns även speciella golv inne i byggnaden som var konstruerade så att lönnmördare inte skulle kunna smyga genom salarna – något man kanske skulle installera hemma….

Ninjaslott

Vallgrav

Trädgård

Efter denna välbehövliga dos av japansk historia gick jag åter ut på gatorna fylld med energi och vatten – jodå, det skulle nog bli +40 även denna dag! Mitt mål var nu cachen ”Shinsen-en Temple 神泉苑”. Det är inte varje dag som man besöker ett tempelområde från 800-talet och dessutom hittade jag snabbt en burk, något som nästan fick mig att häpna.

Shinsen-en templet.
Shinsen-en templet.

Det var redan dags för lunch och då jag förbetalt lunch ute på konferensanläggningen tog jag den närbelägna tunnelbanan dit och sedan åkte jag tillbaka in mot centrum, enkelt och bekvämt och svalt nere i tunneln. Detta avbrott i svalkande rum och en god lunch gjorde mig dock hungrig på mer burk! Målet denna gång blev de stora trädgårdarna kring Kejsarpalatset. Det var verkligen en stor trädgård uppdelad i flera mindre delar och vid resterna av ett av de äldre palatsen låg cachen ”Kyoto Gosho imperial palace #Itsukushima-jinja” och väntade på mig.

Burk med sköldpaddor

Bortanför cachen på den lilla ”ön” låg det två sköldpaddor, låt oss ta fram den riktiga kameran och titta närmare på dessa två individer!

sköldpaddor

Jag fortsatte in i parkens grönska, det var mycket skönt att komma in under träden! Några hundra meter bort låg nästa mål ”The Emperor’s royal palace@Zerosen”, där gick jag runt och letade, letade och letade när helt plötsligt två personer med gps:er kommer mot mig. Det visade sig vara hairbo från Holland som jag träffat på. Det var en lättnad att få förstärkning med ytterligare två par ögon, till slut hittades micron, så där 20 meter från min nolla. Dom hade samma erfarenhet som jag, det blir många DNF:er i Japan, vissa burkar låg upp till 50 meter fel, då är det svårt att hitta en micro!

Hairbo hade givetvis också planen att rensa trädgården så långt som möjligt så vi slog följe till ”Jo & Yae’s house” där det blev jag som fick fram burken som denna gång låg på lite bättre koordinater. Med gemensamma krafter tog vi oss också an mysten ”Nashinoki jinja shrine 梨木神社”, vi var dock lite osäkra på vilken sida av den höga muren som burken skulle finnas på så vi delade upp oss och på så sätt hittades den någorlunda snabbt. Därmed var vår gemensamma tur avslutad och jag avrundade med att logga ”Kyoto Gosho imperial palace #north east gate”. Ytterligare två burkar fanns inne i parken, men dessa där hade många tidigare besökare skrivit DNF:er eller rapporterat problem om att burken fallit djupt ned i ett hål, alltså inget att slösa tid på. Istället gjorde jag ett försök på ”Karasuma Sidewalk”, men som så många gånger tidigare så blev det här till att ge upp efter ett långt och mycket svettigt sökande.

Hettan var nu mycket besvärande och då det ändå var dags att bryta för dagen för att gå på ett renodlat mugglarevent, en japansk kulturkväll, så dök jag åter ned i tunnelbanan likt en kanin för att åter dyka upp en mil bort för mitt möte med allehanda mystisk österländsk kultur.

Miko

Samurajer2