Tempel eller park? Var kan jag hitta burk?

Tisdagen hade jag tid till förfogande fram till lunch att se mig om lite i staden och kanske rent av lyckas med att hitta en cache! Direkt efter frukost gick jag ett par kvarter bort från hotellet mot det mycket imponerande To-ji templet.

To-ji

Målet var givetvis cachen ”Five-storied Pagoda@Zerosen”, du ser femvåningspagoden på bilden ovan, den högsta i Japan. Cachen skulle finnas vid en gångbro men jag letade uppe och nere, och nere igen sedan åter uppe på bron, men någon burk kunde inte hittas. Detta började bli lite irriterande…. åter fick jag ge upp och lämna cachen, blev till att trösta sig med en enastående upplevelse inne i tempelområdet!

tempel1

Tempel2

Tempel3

Efter detta buddistiska äventyr tog jag mig åter ut mot konferensanläggningen med tunnelbanan. Jag var i mycket god tid så det fanns möjlighet att åter gå ut i den stora parken för att göra ett nytt försök att leta upp burk. Det visade sig att parken var lite vildare än väntat…

Hjort
Hjortar strövade omkring mellan träden!

De fyrbenta mugglarna gjorde dock inga försök att hindra mig så jag kunde ta mig vidare mot ”Takaragaike Pond Park — Cache in Moss”, där letade jag endast en kort stund innan jag mycket nöjd kunde plocka fram en cache.

hitttad

Nedanför cachen hittade jag två Shintoisttempel, i en miljö helt fri från turister, det är sånt som verkligen höjer geocachingupplevelsen – att få se sånt som alla andra missar.

Shintoism

När denna caches loggbok var signerad var också burkletande slut denna tisdag och arbete med presentation, möte följt av middag skulle sluka all tid under resterande delen av dagen.