På spåret mot gubben i månen

Ny dag – nya äventyr – tänkte jag och intog ännu en japansk frukost på mitt hotell. Vart skall turen gå idag? Varför inte pröva att på nytt besöka centralstationen då jag fått ett intressant tips på en av burkarna från det holländska paret jag mötte igår. Sagt och gjort, ryggsäcken packades och jag gick bort mot stationsområdet. Men det visade sig att byggaktiviteten invid platsen var intensiv och jag ville inte röja cachen så det blev istället en promenad bort mot ”Crossing Train@Zerosen”, där var det någorlunda lugnt så jag kunde systematiskt söka av platsen och säkra min första logg denna dag.

Här var jag nästan på spåret!
Här var jag nästan på spåret!

Jag tog nu sikte på den högsta punkten på den otroliga stationsbyggnaden i Kyoto och cachen ”Rooftop Garden of Kyoto Station Building”.

Trappor mot skyn...!
Trappor mot skyn…!

Mot taket

På taket fanns en vacker och grön terrass, verkligen sevärd med fin utsikt över staden. Kvällstid lär alla dessa trappor generera ett ljusspel med mönster och figurer, men det blev inte av att titta på dessa idag, det var viktigare att få burken loggad! Efter lite sökande i ”växtligheten” hittade jag rätt plats och dagens andra burk var hittad – det går ju riktigt bra idag!

Stationsbyggnaden var stor nog att även en multi får plats, ännu en cachetyp i Japan skadar givetvis inte ansåg jag, det blev därmed till att leta sig fram via gångar och trappor till en annan del av stationen, fortfarande högt över marken. ”Kyoto Station Peeping Tom” var verkligen en annorlunda multi, utifrån cachebeskrivningen kunde jag inte begripa vad som skulle utföras(!) Men det fanns en bild som gav en möjlig ledtråd och den platsen såg jag på väg till startkoordinaterna. Därmed började jag söka av den platsen istället för att börja från början, och kan man tänka sig det innebar att burken hittades. Jag vet inte hur multin egentligen skall lösas men jag gjorde det på mitt sätt – och det var ju framgångsrikt.

Jag lämnade nu stationsområdet och gjorde ett försök på ”KYOTO ETERNAL CANDLE-TOWER@Zerosen” men där fick jag ännu en DNF efter ett ganska långvarigt sökande. Förmiddagen var inte enbart vigd åt burkjakt, jag skulle även leta upp en present att ta med hem, så jag fick nu sätta fart in mot centrum. På vägen passerades ett och annat tempel som jag givetvis fick titta på, varken burkar eller historiska platser kan passeras lättvindigt.

Tempel

När present var hittad och loggad – jag menar inköpt – kunde nästa burk loggas ”Benkei and Ushiwakamaru 弁慶と牛若丸” Den låg mitt i ett mycket trafikerat område men var ändå enkel att både plocka fram och logga ostörd.

Av bilden framgår inte hur het plåten var som jag placerade gps och cache på - det hade nog gått att steka ägg!!
Av bilden framgår inte hur het plåten var som jag placerade gps och cache på – det hade nog gått att steka ägg!!

Efter en halvdag ute i hettan tog jag åter tunnelbanan ut till konferensanläggningen och fick både lunch och svalka. Framåt kvällen återvände jag in mot centrum för att leta efter lite fler burkar. Jag gick in mot stadens kommersiella centrum där det fanns stora, riktigt stora, marknadsplatser. Dessvärre var burkjakten i denna trakt ytterst misslyckad, tre cacher som inte hittades direkt efter varandra gör ingen burkletare glad.

Köpcentra

Jag övergav därför denna del av staden och tog den underjordiska vägen till trakten av centralstationen. Där gav jag mig åter i kast med att försöka leta fram ”Welcome to Kyoto !! 【京都駅】”, när nu vägarbetarna gått hem kunde också burken hittas utan att röja dess läge även om mugglarna vid stationen kunde vara ett problem och dom var inte direkt få.

Avspärrningarna var lite annorlunda i detta land!
Avspärrningarna var lite annorlunda i detta land!

Welcome to Kyoto

Även om krafterna var på upphällningen efter många timmar ute i värmen beslutade jag mig för ett sista desperat försök att säkra minst en logg till då cachen ”Man In The Moon” låg mindre än 200 meter bort. Gubben i månen måste man ju bara besöka!

Gubben i månen

Var tror ni burken satt – i en skylt? Nej, det var fel! Cachen finns i en bok inne i lokalen, lite annorlunda minst sagt. Jag gick in och pratade med personalen som till min stora förvåning kunde engelska. Boken hittades sedan och jag loggade den sittande bredvid en fransman som intog sin middag. Det var inte någon mening att dölja vad som pågick utan förklara när jag trängde mig fram över hans middagsbord! En minst sagt annorlunda loggning och faktiskt den sista loggen jag fick i Japan under detta besök.

Fredagen ägnades åt en organiserad resa till Osaka för att se slottet och Japans högsta skyskrapa (300 meter), båda mycket sevärda platser men det fanns ingen tid till burkjakt.

Per_Osaka

Nära fredagens lunchställe, ser du blåfisken som svävar över gatan...?
Nära fredagens lunchställe, ser du blåfisken som svävar över gatan…?
300 meter är ganska högt upp....
300 meter är ganska högt upp….
Ser du några koordinater...?
Ser du några koordinater…?

Det var intressant att se lite annat än enbart Kyoto och en buss med AC var inte helt fel denna fredag som faktiskt var ännu varmare än de tidigare dagarna. Även om det varit en trevlig resa så började jag så smått längta efter lite svensk högsommarsvalka! Lördag förmiddag var också resan slut och det blev tåg ut till flygplatsen där det finska flygbolagets stora fågel stod och väntade och en ny lång flygresa skulle inledas tillbaka hem till cachingbasen.

hemresa