Underhåll – behövs det?

En extremt ovälkommen och efterhängsen förkylning har påverkat vandringstakt och burkletarlust i snart två veckors tid. Trots att jag nu är halvdöv på ena örat till följd av ett lock som suttit på plats i en vecka (tyvärr inte lock&lock…) så gav jag mig idag ut för att se till några av mina egna cacher som drabbats av problem. Lite skogsluft borde inte skada!

Jag gick på välkända stigar genom Delsjöområdet fram till cachen ”Edsån (f.d. Snöstjärnan)” som lades ut i samband med det första glöggeventet 2006, det är alltså en av de äldre cacherna i området. Fem besökare har sedan 16 augusti loggat DNF, det verkade vara problem med burken och jag fick till och med ett mail från gc.com att jag borde titta till den!

gccom

Edsån

Sanningens ögonblick – skulle burken finnas på plats eller skulle det visa sig att den var mugglad?

Ingen DNF

Nog fanns burken där, på exakt rätt plats! Därmed slapp jag att ta till ersättningsburken och kan spara den till ett senare tillfälle. Vandringen gick nu vidare mot min letterbox ”Kapten Bertilssons Letterbox” där det behövdes underhåll då hänglåset krånglade och inte längre gick att få upp.

Lilla Delsjön

För att få upp låset hade jag med mig ett tungt verktyg med kraft att klippa upp låset likt en smörkniv tar sig igenom margarin… Det trilskande låset föll till marken och ett nytt placerades i lådans bygel. Därefter var det bara att bege sig in till trollen och ställa lådan på rätt plats så att det åter skall vara en utmaning för den som vågar sig på denna ganska kluriga Hallénburk!

Gränsstenen

Sist men inte minst fick även ”Gränsstenen” ett besök. Jag hade fått rapporter om att den skulle vara borta, men den hittades 2 oktober så jag hade hopp om att den skulle vara kvar. Det visade sig också vara så att den låg på exakt rätt plats och var i gott skick, åter kunde jag alltså spara in på en reservburk och bege mig hem mot cachingbasen och se om skogspromenaden förbättrat eller förvärrat hälsotillståndet….