Från glas till sten

Dagens geocachingäventyr var lite annorlunda och i ett annorlunda sällskap än vanligt, det var en utfärd tillsammans med Fornminnesföreningen i Göteborg. Vi åkte iväg kl 9 från Göteborg och reste mot Limmared och glasbruket där. Efter en rundvandring och lunch fanns det en del tid över och jag begav mig då omedelbart till ”Limmared City” för att säkra dagens första logg.

20161126_130355

Tiden räckte även till att söka upp cachen ”Glimringe” ett par hundra meter längre bort, därefter åter mot bussen och avresa mot nästa mål, anledningen till att jag valt att åka med på denna tur – Torpa stenhus.

20161126_130929

På slingriga skogsvägar tog vi oss fram mot den gamla enkelhusborgen som inte ändrats mycket sedan 1550! Det var mycket trafik på den smala vägen på grund av den julmarknad som också hölls invid borgen. Innan den guidade turen gick jag för att fotografera lite, och tänk så lämpligt att det då fanns en cache med namnet ”Fotoplats”. Det blev både foto och loggad burk.

Kulturhistorisk cache!
Kulturhistorisk cache!

Nu väntade en djupdykning in i Torpa stenhus många rum och våningar, mycket intressant att vandra runt i huset från källaren och dess fånghåla till vinden. Jag valde att inte undersöka om husets dotter verkligen var inmurad i väggen, men mycket annat tittade jag på. Efter denna grundliga genomgång av borgen gick jag för lite fika med lussebulle. Stärkt av detta kände jag att burkarna åter lockade. Nu hade mörkret lagt sig och mugglarna försvunnit vilket gav mig tillfälle att logga burken omedelbart intill borgen ”Lodrätt 30 – Torpa slottskapell”. Nästan lite spöklikt nedanför det stora upplysta huset….

_mg_3440

Detta var dagens fjärde och sista burk, en liten bonus på resan där det ändå var besöket på Torpa stenhus som var det absolut viktigaste.