Mount Shasta – FTF berget

”Det händer alltid något oväntat” är ju denna bloggs valspråk och det passade väl in på söndagsmorgonen. Ingabo hade sent under kvällen sett att det publicerats en rad nya burkar och under frukosten tittade vi på var dessa låg. Omkring 40 av dessa låg i området där vi jagade burk i går, resten låg ännu längre bort. Det blev en liten omläggning av planerna och vi gav oss av i full fart upp på bergsvägarna vid Mount Shasta. Det visade sig att burkarna var ologgade och sakta tog vi oss igenom denna FTF-trail på en bitvis mycket smal väg med många buskar, stenar och ett stup på vänster sida, men också med en fantastisk utsikt.

Dessa dryga 40 burkar tog omkring 2 timmar att klara av, långsammare tempo än på övriga delar av denna trail då FTF loggar krävde lite handpåläggning i form av att inte bara stämpla utan också att skriva till FTF,

FTF väg

När FTF slingan var avklarad vidtog ”normal” PT caching med ca 50-60 hittade burkar per timma. Efter en lång dag på skogsvägarna hade vi lyckats få ihop över 400 hittade denna dag. Något sådant har inte hänt sedan den senaste USA turen.

Tur man inte har koskräck.

Det blir en del naturupplevelser även vid caching av denna typ. En del kor(!) strövade i skogen, mängder av Piff & Puff sprang runt cacherna, rovfåglar sågs ofta till – väntade väl på att vi skulle falla offer för en rasande ko, men så gick det ej, utan vi kom helskinnade tillbaka från berget. Det sägs att detta är björnarnas rike, men någon björn har vi hittills inte fått se.

Nu väntar en ny dag och nya galenskaper.