Promenad i parkerna

Idag skulle det bli en riktig parktraskartur, både Botaniska trädgården och Slottsskogen stod på dagens ”att göra lista”. Då kollektiv-geocaching-trafiken inte begagnas av Hallén just nu så innebär det ganska mycket vandrande för att nå burkarna. Jag tänkte även passa på att få med lite av ”världens underverk” under dagens tur och det blev därför lite avstickare under turen för att fånga vissa bestämda stämplar. Men dagens första mer betydande mål var Botaniska trädgården och den ALC som finns där, dock inte med någon bonusburk. Jag passade givetvis på att logga två andra burkar när jag ändå var i närheten! I den södra delen av Änggårdsbergen ligger nu en stor ansamling av burkar och väntar, men dessa får vänta lite till, det blir ett eget äventyr att bege sig dit. I Botaniska trädgården lär det var mycket folk så här i Coronatider, det har till och med satts upp en skylt som uppmanar till att leta nya vägar för att minska trängseln, det är inte något problem för oss burkjägare, vi söker alltid nya vägar.

Utsikt Nära Håbergets topp.

Stora Änggårdens huvudbyggnad, där har man anlagt en ”landeriträdgård”, men den är synnerligen felplacerad då Änggården aldrig var ett landeri!

Vid ”Örtagården” står Kärralunds lusthus, det flyttades från Kärralund innan gården där revs och hamnade först på Röhsskas gård mitt i centrum innan det flyttades till Botaniska trädgården. Här finns numera också en cache som givetvis skulle letas upp. Det är inte så ofta man kan säga att jag gick över cachen ett par gånger innan jag såg den, men så var fallet här – mer säger jag inte!

När dessa burkar var avklarade sökte jag mig över till Slottsskogen och dess ALC med tillhörande bonus ”Djuren i Slottsskogen Adventure Lab bonus”. Det blev besök hos alla djuren, frukosten tycktes vara serverad vid samtliga bord. Under turen upptäckte jag att dörren till älgarna stod på glänt, låste givetvis…. Därefter hördes några skrik från hägnet, men det var inget att bry sig om.

Bonusen hittades liksom ett par andra burkar i parken och när ”I utkanten av V. Slottsskogen” var hittad var också dagens uppdrag avklarat. Då återstod vandringen hemåt via kontoret givetvis för att se hur läget var där. Totalt blev det idag något över 27 kilometers vandring i oväntat bra väder, det regn som SMHI hotat med blev inte värre än några få droppar.