Mettjärn två månader före jul

När gryningsljuset började sprida sig över skog och plastburkar dundrade Rulle T och Hallén in på den stora parkeringsplatsen vid Jennylunds idrottsområde (borde väl heta cachingområde?). Det var en oväntat stor ström av bilar in mot området, det var tydligen någon form av mugglaraktivitet på tunn is i den närbelägna ishallen. Jag styrde dock stegen åt motsatt håll och bekantade mig först med en fångstgrop, dock utan burk! Men sen gick vandringen rakt mot Bohus djurpark / Bohus zoo. Det var en för mig helt okänd historia kring denna plats och försöket att etablera en djurpark. I dag fanns inte så många djur på platsen, men en gris grymtade på mig, kanske en blivande julskinka och dessutom visade två julbockar intresse för geocaching. Ganska lämpligt då det i dag är blott två månader kvar till julafton.

Julbock?

Burken hittades utan svårigheter och jag återvände i riktning mot parkeringen och ishallen, men jag klev inte in i Rulle T utan fortsatte förbi i riktning mot Ale Arena och därefter Ett underbart vansinnigt projekt. Kring ishallen strök det omkring mystiska mugglare i märkliga mundering och från insidan hördes musik blandat med uppläsningar av listor över numrerade mugglare, Jag misstänker att det var sådana som skulle kokas i den stora grytan….

Därefter gick vandringen in i skogen och efter någon kilometer nådde jag fram till På gränsen. Mettjärn: Västergötland och strax därefter På gränsen. Mettjärn: Bohuslän. En mycket fin plats, den skulle passa bra! Koordinater togs ut, ett antal foton togs för att dokumentera. Nu återstår lite arbete innan allt är på plats. Vad är det då som är på gång? Några kan säkert gissa! Ett gott råd är att reservera den 19:e december (4:e advent) i kalendern.

När insamlandet av koordinater och andra viktiga uppgifter var avklarat gick jag vidare än djupare in i skogen för att några kilometer längre bort leta mig upp mot cachen Piggestenarna. Här blev det riktig skogsvandring helt utan stigar och tämligen brant uppför. Väl framme möttes jag av de imponerande stenblocken med en liten ”grotta”.

Därmed var dagens 6:e och sista burk loggad och jag gav mig av på delvis andra stigar tillbaka mot Rulle T för att påbörja hemfärden. Förutom ”burkskörden” blev det också 13 välbehövliga kilometers vandring i fina omgivningar.