Från Gunnesby till Kungälv

Med sommardäck på Rulle T var det dags att ge sig av ut på en liten runda under lördag förmiddag. Speciellt sommarlikt var det dock inte, mer av duggregn övergående i perioder av ösregn. Videokameran (som inte är väderskyddad) fick ligga kvar i ryggsäcken och det får istället bli ett traditionellt blogginlägg om dagens burkjakt.

Det första målet för dagen var koloniträdgårdsområdet Gunnesby där det publicerats en ny ALC runda med tillhörande bonus, det var nu ganska många månader sedan den publicerats men den som väntar på en Hallén-logg kan ibland få vänta en tid… eller hur ordspråket nu var! Det var lugnt och stilla på vägarna strax före 7 och det tog inte lång tid att färdas ut till området där det också fanns gott om parkeringsplatser.

Inga mugglare syntes till i området under min lilla vandring mellan de fem delstegen i ALC:n ”Gunnesby koloniträdgårdar del 2”. När sista delsteget besvarats fick jag koordinaterna till bonuscachen Gunnesby Koloniträdgårdar Del 2 Lab Final. När jag närmade mig nollpunkten rådde det ingen tvekan om var burken skulle vara gömd.

En julkalenderburk från 2021 stod därefter på dagens lista, Göteborgs Julkalender 2021 – 4 – Fyr-A, efter en tämligen lerig promenad genom skogen kunde det lilla fyrtornet snart lokaliseras. En bit bort fanns en annan jul-burk, Göteborgs Julkalender 2021 – 24 – Jultomten, men det visade sig vara en form av pussel, där jag inte hade förberett mig så den fick lämnas ologgad.

På de leriga skogsstigarna gick nu promenaden tillbaka mot Rulle T och snart rullade vi norrut mot Kungälv och nästa ALC runda kring Svarte Mosse. De fem delstegen kring den lilla ”mossen” klarades av utan problem.

När jag nu ändå var i området fick det även bli några loggar på traditionella cacher. Död björk, blev den första och Kotten #7 den andra.

När jag var klar med mitt burkletande lite över kl. 9 började det komma allt fler mugglare till trakten, hög tid att kliva in i Rulle T och färdas tillbaka till cachingbasen.