N63 – Trondheim

Denna månad har det varit full fart på resandet. Knappt hemkommen från Syd- och Centralamerika var det dags att kliva ombord på flyget igen för färd ut i världen, denna gång mot norr och den vackra staden Trondheim. Orsaken var inte geocaching utan arbete där jag hade uppgifter att utföra vid universitetet, å fakultetens vägnar skulle jag granska en avhandling.

Inte direkt geocachingklädd…

Men när jag nu rest många grader mot norr och hade möjlighet att stanna en extra dag så gjorde jag givetvis detta. Lördagen ägnades åt att grundligt studera staden – vilket innebar mycket geocaching. Staden har rikligt med ALC-rundor och virtuella, och där det passade plockades givetvis även traditionella.

Cachingen inleddes vid Kristiansten Festning, där virtuell och ALC loggades, vilket bevisade att fästningen inte fyller sin funktion i att hålla svensken ute!

Kring stadens gamla hamn finns många historiska miljöer, där var det ett sant nöje att gå runt och logga ALC efter ALC efter ALC och så ytterligare några ALC i en härlig miljö. Därefter gav jag mig av mot Nidaros där ännu äldre historia kunde studeras, givetvis även en virtuell.

Staden centrum låg inte långt borta och kring torget loggades fler virtuella och därefter styrdes stegen västerut och fler ALC:er och traditionella kunde erövras. Ett svep utåt hamnområdet gav ytterligare ett antal loggar och jag avslutade med en ALC vid de gigantiska ubåts bunkrarna som tyskarna uppförde under kriget, Dora I och II. Givetvis finns det en film om äventyret på geocachingkanalen ”Geocaching i när och fjärran”. Totalt blev det 110 loggar denna dag, inte så illa!