April 2005

2005-04-24
Blåshålet
Högt uppe på berget finns det en liten låda! Jag fick vänta ut ett helt gäng mugglare med kattjagande hundar innan den kunde loggas. God sikt idag men man såg ju mest bara vatten…
2005-04-24
Naval history
Sjöfart- (flott-) historia under en tall! Intressant plats nära Nya varvets anläggningar. Inte några som helst problem att hitta, än minder att logga.
2005-04-23
Göteborgsvarvet
Ännu en låda på toppen av ett berg nära havet. Utsikten lär vara enastående säger de som gillar att titta ut över båtar. Jag ägnade mig åt viktigare saker och rotade i varenda håla och bergsskreva jag kunde hitta! Tillslut hittade jag rätt och lådan var erövrad – samt loggad…
2005-04-23
Salty view
Upp på toppen av ett berg nära havet gick färden efter ett misslyckande ute på en eländig pir ännu närmare havet… Lådan låg i ett område med mycket skräp men fullt synlig om man har blick för att skilja en skatt från en vanlig plastlåda.
2005-04-22
kvarnberget – utsiktspunkt
Min vandring avslutades på Kvarnberget. Fint litet naturområde! Gillade denna plats! Någon minuts sökande och cachen var hittad – inga problem. Därefter krävdes endast en kort promenad för att nå 34:ans busslinje och direkttransport hem till Björkekärr.
2005-04-22
Birdies & Vikings
Fantastisk plats detta, väl värd ett besök. Men för oss stackars geocachare är det stora problemet på denna plats mugglare, dessutom är vissa av dem placerade i ett torn och försedda med kikare. Men det är en utmaning som är till för att övervinnas.
Platsen rekomenderas varmt.
2005-04-22
BACK PACK
Min cache nr 150 togs efter en vandring genom alla nybyggen som håller på att uppföras i cachens närhet. Här får man klättra lite och ta sig för fram i lite klurig terräng, men inte speciellt svår egentligen. Snabb logg och min promenad på Hisingen kunde fortsätta.
2005-04-22
Magellan Challenge
Först följde jag ”pilen” likt en slav men när jag väl struntade i vad den ansåg vara rätt plats och började använda skallen istället så gick det bättre. Risken med denna är att man letar väl högt upp i terrängen!
2005-04-22
Gbg High 1
Det finns geocachare som har haft stora problem med denna. Såg i loggarna ett par holländare som hade med sig rep och klätterutrusning för denna! Jag tyckte att det var som en promenad i parken…. Lätt att hitta, helt odramatiskt, några rep och selar behövdes verkligen inte!
2005-04-21
Small is beautiful
Efter arbetet idag behövde jag sträcka på benen lite och gick västerut för att logga denna låda. Jag hade varit här tidigare och letat utan framgång, idag gick det direkt – helt utan problem.
2005-04-18
The Castle Forrest Zoo (Gavia #30)

På lunchen idag gick jag ut på caching. Erbjöd Cherry B att följa med men för den cacharen är tydligen lunchmaten viktigare än lådor… märkligt (!) Jag tog mig snabbt igenom slottskogen och hittade lådan efter lite sökande.
2005-04-17
BERGSJÖN
Avslutande cachingrundan i Sandsjöbackaområdet med denna låda. När jag närmade mig upptäckte jag att det var fler ute bland enbuskarna än jag. Det visade sig att det var Vildmärren med två föl som redan hade plockat fram cachen, det blev till att sätta sig vid dukat cachingbord så att säga. Trevligt att träffas Vildmärren!
2005-04-17
Skojarns Torp
En härlig skogsvandring kröntes med framgång vid Skojarns torp. En intressant plats i fantastisk natur – här trivdes jag! Åt min matsäck invid lämningarna av torpet. Platsen rekomenderas varmt.
2005-04-17
The Big Shelter Hunt challenge
Så kunde jag avsluta denna jakt… Liksom de tidigare stegen fick man använda ledtråden då koordinaterna inte var speciellt exakta men så tillhör detta också en av de äldsta lådorna. Denna plats liksom de tidigare i serien är alla belägna vid fina platser ute i skogen – rekomendaras med högsta betyg av Hallén!
2005-04-15
Elfsborg
FTF nummer åtta!
Detta blev en förejobbetcache kl 8.12 (!), det var inte helt lätt att hitta denna lilla cache bland stenarna. Jag gjorde det extra besvärligt för mig genom att först lita alltför mycket på min GPS trots att den visade tydliga tecken på att ”studsa” mellan husen. Men en härlig FTF blev det!
2005-04-09
Krilel #4 (On Air)
Ett tidigare försök misslyckades då jag inte hade med vad ledtråden tydligt (?) anger att man behöver! När den detaljen var ordnad var det lätt att få fram cachen. Men man måste akta ryggen så att inte mugglare med hundar kommer smygande – annars kan man säkert bli polisanmäld!
Dagens andra Krilel låda var härmed avklarad.
2005-04-09
krilel 1(power)
Steg ett är enkelt men genialt! Det måste dock sägas att man bör vara här tidigt eller mycket sent på dagen för att inte väcka alltförmycket uppmärksamhet, du förstår detta när du väl står på platsen. Vid det sista steget i multin slipper man sådana problem!
2005-04-08
Different kind of logbook
När man ändå var i närheten av denna logbook så kunde jag inte låta bli att gå hit. Förra gången misslyckades jag här av någon outgrundlig anledning men idag var det nästan rakt på lådan. Märkligt monument, synd att området är så fruktansvärt nedskräpat – vad är det för folk som bor häromkring måste man fråga sig.
2005-04-08
Fornborg nr 3 (Fornminnen på Hisingen)

FTF nummer sju!
På morgonen upptäckte jag en ny låda av Tors jägare ute på Hisingen. Eftersom jag var ledig tog jag buss 34 ut på Hisingen. Det regnade och var ett eländigt väder denna morgon men när jag väl hittat en väg upp till toppen kunde jag logga FTF, härligt! Jag undrar om råbocken som stod vid cachen före mig hade tänt att logga han också?
2005-04-03
Oxsjön
Turen i Sandsjöbackaområdet avslutades med denna lite kluriga och kletiga låda. Jag hittade snabbt platsen och såg lådan men det krävdes att jag tillverkade ett verktyg av en längre träpinne innan jag kunde nå den! Man får inte vara rädd för att hänga över kanten till mindre stup om man vill ta denna cache.
2005-04-03
Lakewalk (BSH #3)
De sista ledtrådarna i BSH är nu på plats, intressant att se lösningen! Liksom tidigare lådor i denna serie är det nödvändigt att läsa ledtråden – dessa ”gamla” lådor har inte tillräckligt exakta koordinater för att man enbart skall kunna använda GPS.
Fin plats men mugglare kan här vara ett stort besvär.
2005-04-02
GPPT #03, The Glen, (Gavia # 17)

Denna låda har irriterat mig länge! Jag har misslyckats gång på gång men idag anföll jag steg 2 (!) direkt (med hjälp av spoilerbilden) och hela multin kunde få sin lösning. HURRA! Cacher som ligger så nära Halléns geocachingbas får bara inte vara ologgade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: