Mars 2005

2005-03-28
Muddy trail (BSH #2)
Steg två i BSH togs ganska enkelt. Det var lugnt och stilla utmed leden idag och man kunde leta i lugn och ro. Härlig plats ute i skogen som varmt kan rekomenderas.
2005-03-28
Combat Command Central
Här gäller det att inte några MP dyker upp för då kan man säkert få svara på några frågor om vad man gör med en GPS invid militära anläggningar. Jag klarade mig utan problem, loggade och gav mig av.
2005-03-28
Easy walk (BSH #1)
Det gäller att lita mer på ledtråden än sin GPS när man tar lådor i BSH serien. Det tog en stund att hitta denna låda. Därefter fick jag äta en del av min matsäck innan vandringen fortsatte.
2005-03-28
Fly by wire (Hejderidaren #2)
Lugnt och stilla i skogen denna förmiddag. Ingen aktivitet vid ”hinderbanan” eller kolarkojan. Denna micro var snabbt hittad och loggad, vandringen kunde fortsätta.
2005-03-28
11 trees
Gång på gång på gång har jag varit här och letat och uppenbarligen klivit över cachen! Nu så var den äntligen hittad – det var inte alls så svårt som jag trodde. Men förmodligen bor det troll i området som har förmågan att förvända synen på intet ont anande geocachare.
2005-03-27
Near the light (Northen Archipelago multicache )

 


Min rundvandring på Björkö avslutades vid denna cache. Det visade sig att slutlådan i denna multi låg för långt bort för mig att ta i dag. Istället blev det lunch hos en mugglare jag känner som bor i närheten av denna avslutande cache. Utsikte här var inte mycket att ha, bara masa j-v vatten…
2005-03-27
No more guns (Northen Archipelago multicache)
Det krävdes en hel del letande för att hitta denna cache. Dessutom fanns det mycket skräp i området som lätt kan förväxlas med en cache. Vad som gjorde det extra besvärligt var alla taggiga buskar. En del blödande sår hade jag på händer och armar efter denna plats.
2005-03-27
Sista Badet

 


Det var med viss fruktan jag närmade mig denna låda. En cache utlagd av Tors jägare under en båttur kunde innebära hemska vattenhinder. Men så blev det inte! Istället fick jag klättra i träd – mycket roligare – något som jag faktiskt klarar av! Kul cache – rekomenderas trots närheten till vattnet.
2005-03-27
Björkö #5


Leta, klättra, fundera, leta, klättra och fundera! Oj vad svårt det kan bli ibland men så kommer man på lösningen som oftast är lättare än man först tror. Detta var tänkt som en snabbcache på väg mot Sista Badet men det tog en bra stund att hitta denna.
2005-03-27
Fenced peninsula
(Northen Archipelago multicache)


Jag hade tur och hittade en liten stig som ledde raka vägen ut mot cachen. Sedan försökte jag mig på en helt onödig genväg innan jag passerat staketet och tog mig fram mot lådan. Den var snabbt hittad – ingen tvekan – och loggad.
2005-03-27
Coastal 03 – Björkö
Under en enbuske – ganska typisk skärgårdslåda måste jag säga. Det var aldrig någon tvekan om var den skulle finnas. Fritt från mugglare och landkrabban Hallén kunde börja ta sig an denna cacherika ö.
2005-03-26
Border post west of Knipan


Cachingrundan i skogarna invid Lerumsgränsen avslutades med denna. Hittade en bra stig utan alltförmycket snö och is så det gick snabbt att ta sig fram. Väl på plats var gömman ordnad på klassiskt vis så det gick lätt. Härligt område. Rekomenderas!
2005-03-26
1701 #2
Vägen hit blev spännande. Det var svårt att avgöra vad som var bräcklig is som täckte en tjärn och vad som var vanlig is/snö med mark eller lerhålor under! Höll på att sluta illa men jag klarade mig. Cachen låg fullt synlig – inte så lätt att dölja den här när nästan allt material var fastfruset.
2005-03-26
Kombarris #1


Oväntat mycket snö och is kvar i skogarna invid Lerumsgränsen denna dag. Cachen ligger vid ett verkligen imponerande flyttblock. Platsen är väl värd ett besök oavsett årstid.
Rekomenderas!
2005-03-25
Archipelago
Avslutade min cachingrunda på ön med denna. Jag hade tur att det var folktomt på platsen när jag loggade. Bara några minuter efter att cachen var återplacerad kryllade det av vuxna och barn.
2005-03-25
Frontnet #02: Galterö


Det var en rejäl promenad hit. Som vanligt på dessa öar ställer klippor och underliga bergsformationer till det – det blir omvägar. Dimman gjorde att jag slapp se havet… Dessutom passerade en stor båt ute i dimman och svepte in ön i avgaser – vilken idiot har påstått att det skulle var frisk luft ute i skärgården – det är ju värre än vid en motorväg! Här stannade jag inte längre än nödvändigt.
2005-03-25
Coastal 04 – Brännö


Idag var det dags att besöka Brännö. Turen ut hit gick i dimman – lika bra det då jag inte uppskattar havsutsikt. Istället lurade jag mig själv till att tro att jag åkte spårvagn hit… Efter lite klättrande hittade jag cachen enkelt – var? I en enbuske naturligvis – det är ju en ö i Göteborgs skärgård trots allt!
2005-03-13
Gbg High 2
Jag hade räknat med att det skulle bli svårt att hitta en filmburk med så mycket snö och is som det låg på marken. Istället blev det en av de lättaste lådorna någonsin . Den låg helt öppet på marken, troligen har något djur dragit fram den i jakt på mat. Det var inte någon tvekan om var den ursprungligen varit gömd så jag lade tillbaka den och kamouflerade gömman.
2005-03-09
GGM #3 – Ekocentrum
Idag fick det bli lite ”förejobbetcaching” inte långt från min arbetsplats. Det fick bli till att dölja det man höll på med här med hjälp av ryggsäcken – tänk att jag aldrig kan hitta det jag nu behöver, det måste ligga längst ned (he he). Snabb logg och sedan vidare till kontoret.
2005-03-06
Hard to see?!?
Lösningen på denna roliga mysterie har jag haft en tid men nu var det dags att logga. Jag fick ta mig fram bitvis i ganska mycket snö och naturligtvis sökte jag på det svåra stället först. Sen blev det lätt. Det värsta var att man lämnade tydliga spår i snön som riskerar att avslöja gömman. Försökte att soppa igen spåren efter mig!
2005-03-06
Liseberg Recycled
Hade ingen aning om att det fanns möjlighet att gå intill Lisebergs staket på denna sida berget! Tog först helt fel trappor upp och fick därför vända om. Väl på ”rätt sida” hittade jag snabbt rätt. Loggade och gav mig vidare på min cachingrunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: